gids-tekening-via-live-chat

Normaal maken we deze tekeningen in een persoonlijk consult, maar vanwege dat niet iedereen dat nu kan, doen we het nu ook per  Live video chat via skype, Zoom of Jitsi. Zodat men er bij kan zijn en voor de uitleg. Je krijg de tekening thuis gestuurd.

Normaal maken we deze tekeningen in een persoonlijk consult, maar vanwege dat niet iedereen dat nu kan, doen we het nu ook per  Live video chat via skype, Zoom of Jitsi. Zodat men er bij kan zijn en voor de uitleg. Je krijg de tekening thuis gestuurd.

Normaal maken we deze tekeningen in een persoonlijk consult, maar vanwege dat niet iedereen dat nu kan, doen we het nu ook per  Live video chat via skype, Zoom of Jitsi. Zodat men er bij kan zijn en voor de uitleg. Je krijg de tekening thuis gestuurd.

prijs inclusief bijdrage voor de verzending : € 45,00

Gidsen & Engelen

Iedereen heeft een geleide Gids. Meestal zijn het Ziele vrienden. Met deze zielevriend maakt jouw Ziel afspraken voordat jouw Ziel weer naar aarde komt (reïncarneert). Jouw Ziel overlegt met jouw geleide Gids voor je reïncarnatie welke karma lessen jij voor dit leven kiest en daarna ga je samen naar beneden. Jij stoffelijk en je geleide Gids al helper. Je kan soms hem/haar voelen .
Naast deze geleide Gids heb je meerdere Gidsen, Engelen, Deva's, Meesters et cetera om je heen. Met je geleide Gids heb je echte afspraken gemaakt, de anderen hoeven niet exclusief voor jou te zijn.
De aartsengelen zijn er altijd en overal, de gewone engelen komen en gaan. De Meesters zijn bij jou op basis van jouw Ziele ontwikkeling en meestal vele incarnaties bij je, vooral voor mensen die over meerdere levens spiritueel bezig zijn.

Hiernaast het schema van de gebieden en de bewoners er van. In het midden de fysieke wereld, daaromheen de astrale en de mentale wereld, daarboven de wereld van de Hoger Zielen  en de meesters e.d. De Gidsen en engelen staan in de gele energie lijn. Maar kunnen in elke straal staan. Informatie over Gidsen

 

Wat is een Gids?

Je gids is een mens, alleen zonder het fysieke lichaam. Jouw gids kan een man of een vrouw zijn. De gidsen kunnen voelen en denken. In grote lijnen uitgelegd zijn er twee "soorten" gidsen, namelijk hoofdgidsen en hulpgidsen.

 

Hulpgidsen zijn vaak overledenen die je in dit leven hebt gekend. Denk aan een vader, moeder, broer, zus, oma, goede vriend(in) etc. Deze mensen kunnen een tijdje bij je zijn omdat ze van je houden en je daarom willen steunen. In mijn werk kom ik dit vaak tegen dat mensen ook wel die aanwezigheid voelen van een overledene.

Jouw hoofdgids is er al een behoorlijke tijd (misschien wel honderden jaren). Met jouw hoofdgids heb je ooit een leven gehad waarin jullie een warme en hechte band hadden. Als een ziel de reïncarnatie proces heeft doorlopen dan kan de ziel ervoor kiezen om als gids te functio­neren bij iemand waar hij of zij heel veel van houdt. Jouw hoofdgids heeft jouw dus uitgekozen omdat hij of zij een onvoorwaardelijke liefde voor jou voelt.

 

Je krijgt je gids meestal te zien in de vorm van hoe hij of zij eruit zag in jullie gezamenlijk leven. Het kan je man, vrouw, kind, broer, zus, oma, vriend zijn geweest. Heel soms kan je gids ook iemand zijn die een soort van "leraar" is op het gebied van esoterische kennis, genezen, wijsbegeerte, filosofie, etc.

 

Wat doet je hoofdgids allemaal?

Je hoofdgids helpt je in je dagelijks leven. Als je zorgen hebt, twijfels, angsten, kortom je groei als mens. Je gids kan je adviezen geven maar je beslist zelf. Een gids respecteert altijd jouw vrije wil. Je gids is een vriend(in) voor het leven en je bent nooit meer alleen! Via jouw gids mag je onvoorwaardelijke liefde voelen die in de wereld van de gidsen is.

 

Hoe communiceer je met je gids?

Praten met je gids is eigenlijk heel makkelijk. Je gids voelt iedere gedachte die je tot hem of haar richt. Als je een vraag stelt aan je gids komt er DIRECT een gevoelsimpuls in je op. Veel mensen denken dan:"dat fantaseer ik, ik bedenk dat zelf, het is mijn eigen innerlijke stem dat is fantasie! etc". Hoe meer je traint om te communiceren met je gids des te beter leer je om die fijne, zachte maar vooral liefdevolle trillingen van je gids op te vangen. De gevoelsimpulsen van je gids worden in jouw hersenen vertaald tot een woord of een zin ( antwoord kan ook komen in een visueel beeld, geur, smaak, spontaan weten etc. ).

 

Een hele belangrijke regel is:

 

EEN GIDS GEEFT GEEN OPDRACHTEN!

 Een gids is ook nooit jaloers, boos, of wraaklustig.

 Een gids handelt uit onvoorwaardelijke liefde! Mocht het zijn dat je stemmen hoort, neem dan contact met mij op. Via een sessie kan zo'n aanklever verwijderd worden.

 

Gidscontact is een helende reis!

In je gidscontact kom je altijd weer delen van jezelf tegen waar je aan mag werken. Daarom kun je het contact met je gidsen ook zeer zeker zien als een helende reis! Zo kun je onderwerpen tegen komen over jezelf waar jouw gidsen je bewust van maken. Bijvoorbeeld: vertrouwen, communicatie, eerlijkheid, relaties etc.

 

Is een gids hetzelfde als een engel?

Nee, dat zijn andere entiteiten

 

Hoe kun je het beste omgaan met je gids?

Doe gewoon tegen je gids! Je zult zien dat je gids de eenvoud zelf is en beschikt over een aardige dosis humor en hij of zij zal geen hoogdravende en/of halleluja taal gebruiken.

Een gids is je beste vriend of vriendin! Jouw gids kent en handelt uit onvoorwaardelijke liefde, ze hebben ontzettend veel geduld en begrip! Je gids weet immers hoe zwaar het leven op aarde kan zijn en weet dan ook wat je moet verdragen in het leven.

 

Praat iedere dag even tegen je gids, je gids begrijpt alles. Je hoeft niet meteen iets terug te horen. Door te blijven praten en liefdevolle gedachten sturen naar je gids ontstaat vanzelf een vorm van communicatie. Op den duur voelt het als een fijne en liefdevolle vriendschap (bij de en gaat dit snel en bij een ander is het een langdurig proces).

 

Vertrouwen is heel belangrijk is een gidscontact. Daar valt of staat alles mee. Net als in ieder contact bouw je dat stapje voor stapje op. In het begin is het aan te raden om enkelvoudige vragen te stellen waar dus de gids een Ja of een Nee op kan antwoorden. Voor veel mensen is het wel moeilijk om in het begin te vertrouwen op de impulsen van hun gidsen.

 

Nogmaals een gids is een ziel die los staat van jouw, hiermee bedoel ik dat het niet je geweten is, niet je hogere zelf en niet een product van je fantasie. Met gids wordt heel iets anders bedoeld dan je innerlijke gids! Je innerlijke gids is een deel van jezelf.

 

Iemand zei eens: Zou jij je nog een leven kunnen voorstellen zonder je gids?

Mijn reactie was dat ik ze zou missen als mijn dierbaarste vrienden. En, eerlijk is eerlijk, zo is het ook. Ik koester het contact dat ik met mijn gidsendeel en ben daar dankbaar voor.

Gidsen, geleidegidsen zijn begrippen die in feite voor een en dezelfde "persoon" gebruikt worden.

Je gidsen kunnen behoren tot je directe zielengroep en waarschijnlijk tot je zielenfami­lie. Maar gewoonlijk zul je elkaar in de loop van je incarnaties hebben ontmoet.

Af en toe gebeurt het dat een gids een tweelingziel is, omdat het mogelijk is dat de ene zielenstengel sneller evolueert dan de andere.

Je gids zal een persoonlijkheid aannemen die je waarschijnlijk uit een vorig leven herkent.

Als je bijvoorbeeld eens een gelukkig leven hebt geleid als indiaan in een stam met een wijs opperhoofd, kan je gids zich manifesteren in de kledij van een indiaans opperhoofd, compleet met hoofdtooi en adelaarsveren.

Als een gedeelte van je spirituele reis zich in Atlantis of Tibet heeft afgespeeld kan je gids "kleding dragen" die je herinnert aan vroegere kennis en aspiraties.

Als gidsen zich als een bepaalde persoon manifesteren wil dat niet zeggen dat ze die persoon ook zijn, hoewel die persoonlijkheid wel in hun essentie is geïntegreerd.

 

Vragen en antwoorden over gidsen

Wat bepaalt hoe mijn gids zich manifesteert?

Gidsen willen dat je je bij hen ontspannen en op je gemak voelt. Ze zullen meestal in een vorm of op een wijze verschijnen die voor jou aanvaardbaar en aantrekkelijk is.

De uiterlijke verschijningsvorm die ze aannemen kan je helpen om verbinding te krijgen met aangename herinneringen uit een vorig leven, of kan enigszins overeenkomen met jouw verwachtingen van hoe een gids eruit zou moeten zien.

Gidsen hoeven zich niet als een bepaalde persoon te manifesteren, maar kunnen hun aanwezigheid ook laten voelen of kunnen je benaderen in hun energielichaam van licht, kleur en geur.

Waarom ken ik mijn gids niet instinctief?

Als het iets vanzelfsprekends zou zijn dat je je van je gidsen bewust bent, zou je waarschijnlijk nooit leren je eigen keuzen en beslissingen te maken of je eigen leven te leven.

Het is een spirituele paradox dat gidsen gewoonlijk het duidelijkst met je communiceren wanneer je een levens- en ontwikkelingsstadium hebt bereikt waarin je het liefst je eigen beslissingen neemt.

Gidsen zijn hier niet om jouw leven voor je te leven of je te beschermen voor de gevolgen van je daden.

 

Kan mijn pasgestorven grootmoeder mijn gids zijn?

Je echte gidsen zijn hoogontwikkelde wezens. Het is heel goed mogelijk dat je grootmoeder of een ander familielid een deel van een zeer ver ontwikkelde zielenengel of -streng is geweest en dus na de dood jouw gids kan worden. Dit komt echter niet zo vaak voor.

Meestal moet er na de dood verwerkt en genezen worden voordat de verdere weg van werk en ontwikkeling kan worden gekozen. Soms kun je gewaarworden dat een geliefde direct na de dood heel dicht bij je is om je door het verdriet en eventuele moeilijkheden te helpen.

Ook is het belangrijk te beseffen dat het achterlaten van het fysieke lichaam nog geen wijsheid hoeft te brengen. Sommige mediums zijn gespecialiseerd in het doorgeven van boodschappen van gestorven familieleden of vrienden.

Voordat we ons haasten om te rade te gaan bij "oom Fred" moeten we onszelf eerst afvragen of het simpele feit dat hij nu gestorven is, zijn inzichten nu waardevoller maken dan zes maanden geleden, toen hij nog leefde en wij er misschien nauwelijks naar geluisterd zouden hebben.

Een dwaas in dit leven kan ook in het hiernamaals een dwaas zijn.

 

Kan ik meer dan één gids hebben?

Wanneer je je eenmaal bewust bent geworden van gidsen is de kans groot dat je er meer dan één zult ontmoeten die speciaal voor jou iets te zeggen heeft.

Sommige mensen worden zich ervan bewust dat hun gids de "zegsman" van een groep gidsen is. Het is onverstandig je zomaar zonder speciale scholing open te stellen voor iedere onstoffelijke entiteit die contact met je wil maken.

Als je in contact met de andere wereld wilt komen is het beter te proberen een verbinding met één bepaalde gids te ontwikkelen, zodat er een vertrouwensrelatie kan worden opgebouwd en de authenticiteit gewaarborgd is.

Zelf ben ik me bewust van vijf van mijn gidsen. De een manifesteert zich soms wat meer dan de ander en 4 van hen zijn gekleed zodat ik ze makkelijk kon herkennen. De 5e is volledig in het wit gekleed. Ik voel iedere dag hun nabijheid en kan ze ook zien. Mijn gidsen helpen me op diverse manieren.

Ontmoeting met je eigen Gids

Het kan heel leuk zijn om je gids te ontmoeten. Doe eerst een ontspanningsoefening en stel je dan een paadje voor met een bocht in de weg. Neem hier rustig de tijd voor. Er is geen haast bij. Stel je voor dat jij aan de ene kant dat paadje op loopt en je gids ergens voorbij de bocht, nu nog buiten je gezichtsveld, jou tegemoet loopt. Terwijl je op dat paadje bent, laat je al je zintuigen werken. Neem hier ook rustig de tijd voor. Hoe voelt het paadje onder je voeten, hoe is het weer, hoe ruikt het er, wat hoor je? Neem ook de omgeving goed in je op.

Stel je nu voor dat je gids de hoek om komt en dat jullie elkaar tegemoet lopen. Je kunt je gids steeds beter zien. Probeer alle details in je op te nemen. Hoe ziet hij/zij eruit, wat draagt je gids, hoe loopt je gids etc. Probeer weer zoveel mogelijk zintuigen te laten meewerken.

Wanneer je je gids dicht genoeg genaderd bent, kun je met je gids praten. Vraag bijvoorbeeld hoe hij/zij heet en leg eventuele vragen voor die je hebt. Loop gezellig een eindje met elkaar op. Misschien wil je gids je een speciaal plekje laten zien of een cadeautje geven.

Misschien komen jullie onderweg nog een dier tegen met een speciale boodschap voor je. Geniet van de wandeling. Sluit de oefening af door afscheid te nemen en te vragen of je je gids nogmaals op die plek mag ontmoeten. Haal dan een paar keer diep adem en kom weer terug in het hier en nu.

hierbij wat meer algemene informatie over engelen

Engelen

 

Geschiedenis

Het woord engel stamt af van het Latijnse angelus, wat zelf afgeleid is van het Griekse ángelos, wat allebei “boodschapper” betekent. Het Hebreeuwse woord voor engel is, mal'ach, en dat betekent ook “boodschapper”. Zo wordt de auteur van het laatste bijbelboek van het Oude Testament aangeduid met “malach”.

 

De joodse, christelijke en islamitische traditie

Engelen behoren tot de tradities van de drie monotheïstische godsdiensten. In andere religies worden bovennatuurlijke wezens soms vergeleken met engelen, omdat zij enkele kenmerken met engelen gemeen hebben en gelden als engel-achtigen.

 

Kenmerken

Hun aantal zou astronomisch groot zijn: er wordt in de bijbel gesproken over tienduizenden maal tienduizenden. Letterlijk genomen zou dit al een (minimaal) aantal van honderd miljoen engelen opleveren. Ook is er een bepaalde rangorde onder de engelen. Hierin zijn de aartsengelen de belangrijkste en de machtigste.

Volgens de Bijbel zijn er verschillende taken van engelen:

Brengen van boodschappen; zij worden uitgezonden om mensen te waarschuwen of woorden van God te verkondigen.

Volgens de Islam zou Mohammed de Koran van de aartsengel Djibril (Gabriël) ontvangen hebben met de opdracht deze van buiten te leren (reciteren).

Aanbidden van God; in de bijbel aangeduid als “serafs” Dienen van mensen; zij beschermen mensen en “dragen hen op handen”.

Strijden; zij voeren zowel geestelijke als natuurlijke strijd in de hemelse gewesten en op aarde tegen kwade geesten en mensen die Gods plan willen dwarsbomen.

In de Hebreeuwse Bijbel zijn engelen ook uitvoerders van Gods besluiten en gerechten.

 

Uiterlijk

Engelen worden over het algemeen in de kunst afgebeeld als wezens met vleugels, hoewel er in de bijbel en in joodse geschriften nooit over engelen met vleugels gesproken wordt. Dit in tegenstelling tot de cherubijnen of cherubs, hemelse wezens die expliciet als gevleugeld worden beschreven, en serafijnen, die zes vleugels hebben.

 

Boodschapper

In de rol van boodschapper komen we de engelen vaak tegen in de Bijbel en ook in de Koran. Het zijn dan geestelijke wezens, zonder een (aards) lichaam, in dienst van God. Ze kunnen als het nodig is een willekeurig zichtbaar uiterlijk aannemen. Meestal verschijnen ze dan in de gedaante van een uiterlijk volmaakt mens. In de Bijbelse verhalen worden ze soms niet in eerste instantie herkend als engel. Soms komen ze ook voor in de gedaante van een uitzonderlijk angstaanjagend, machtig en lichtuitstralend wezen en vallen de menselijke toeschouwers bijna flauw van angst aan hun voeten neer. Deze moeten dan eerst op hun gemak gesteld worden voordat ze de boodschap kunnen aanhoren die de engel komt brengen.

 

Vrije wil

De engelen hebben net als de mensen een vrije wil en kunnen kiezen tussen God gehoorzamen of hun eigen weg gaan. Ergens in het verhaal van Genesis zou er een opstand van de aartsengel Lucifer (lichtdrager) zijn geweest, waarbij een derde van het aantal engelen zijn zijde koos. Lucifer werd bekend als de duivel of de satan en zijn engelengevolg als “gevallen engelen”, demonen, kwade en onreine geesten of duivels. Engelen kunnen éénmaal kiezen tussen God of hun eigen weg in tegenstelling tot mensen die zich maar al te vaak herhaaldelijk van God afkeren maar tot aan hun dood weer terug mogen komen - en bovendien zo vaak als nodig is. Dit is een groot verschil tussen engelen en mensen. Bovendien heeft God volgens de bijbel voor mensen een mogelijkheid tot redding en genade gegeven, zodat hun zonden vergeven kunnen worden - voor engelen wordt dit nergens.

 

Bovennatuurlijke macht

Volgens de vele bijbelse en buitenbijbelse verhalen over engelen hebben ze bovennatuurlijke macht over de natuurwetten en kunnen dingen doen die voor de mens onmogelijk zijn. Deze macht over de natuurwetten hebben ook de “gevallen engelen” nog steeds tot hun beschikking;

 

Engelenverering in het christendom

De verering van de engelen in Europa kwam vooral vanaf de vijfde eeuw op gang, nadat Laurentius van Siponto het Apuliaanse heiligdom ter ere van de Aartsengel Michaël vestigde. In de theologie houdt de angelologie zich bezig met de engelen. De kerken onthouden zich in het algemeen van verdere expliciete uitspraken over de engelen. Voor christenen geldt dat engelen bestaan, maar de opvattingen over engelen uit de rijke volksdevotie maken deel uit van de fides implicita en vormen derhalve geen onderdeel van de fundamentele christelijke dogmata. De rijke volksdevotie is geïnspireerd door met name Dionysius de Areopagiet en Hildegard van Bingen.

 

De Engel des Heren of Engel van de HEER die in het Oude Testament meer dan vijftig maal optreedt wordt door christenen soms als voorverschijning van Jezus Christus gezien.

Volgens het rooms-katholieke geloof wordt het menselijk leven vanaf de geboorte tot de dood omringd door de bescherming en de voorspraak van de engelen. Iedere gelovige wordt terzijde gestaan door een engel (beschermengel of engelbewaarder) om hem als een behoeder en herder naar het leven te leiden. Het feest van de beschermengel wordt steeds gevierd op 2 oktober, het feest van de aartsengelen op 29 september. In de rooms-katholieke Kerk bestaat er (slechts) een geestelijke orde, die expliciet leeft vanuit de engelenspiritualiteit. Deze orde van de Reguliere kanunniken van het Heilig Kruis begeleidt het uit leken en priesters bestaande Engelenwerk (Opus Sanctorum Angelorum). De theologische discipline, die zich bezighoudt met de engelen, heet angelologie.

 

Engelambt in Apostolische Kerken

De benaming engel wordt soms ook gebruikt voor mensen. In de Openbaring van Johannes (hoofdstuk 2 en 3) wordt gesproken over een engel van de gemeente. Onder vooral protestanten en apostolischen wordt dit veelal uitgelegd als de opzieners van de zeven gemeenten in Klein-Azië, aan wie deze apostel zeven profetische brieven richtte.

Het ambt van engel in Apostolische Kerken is op deze uitleg gebaseerd. Zo'n engel is in de katholieke hiërarchie vergelijkbaar met een deken. Volgens rooms-katholieke en oosters-orthodoxe opvattingen heeft engel van de gemeente hier echter de betekenis van beschermengel van de gemeente of is het bedoeld als personificatie van die gemeenten.

 

Engelachtige in andere religies

In andere religies treden vaak wezens op die gemeenschappelijke kenmerken met die van engelen vertonen. Deze wezens zijn veelal goedaardig maar kunnen soms ook slechtere intenties hebben. De goden (pali: deva) in het boeddhisme kunnen kenmerken van engelen vertonen. Soms wordt daarom voor de lagere devas de Nederlandse vertaling engel gebruikt. De Catummaharajika devas, de Tusita devas en de Tavatimsa devas komen het dichtst bij de beschrijving van een engel, omdat ze mensen kunnen beschermen en zich relatief vaak laten zien en soms ook in de gebeurtenissen in het dagelijks leven van de mens ingrijpen. De engelen van de Catummaharajika devas kunnen soms ook minder goede intenties hebben.

 

Verschijningen van engelen in het heden

Niet alleen in bijbelse tijden was er sprake van engelen. Ook heden zijn er mensen die beweren dat ze in contact gekomen zijn met engelen, vaak in levensbedreigende situaties waaruit ze op wonderlijke wijze gered werden. Een engel wordt dan enerzijds ervaren als “mens” die stoffelijk aanwezig is en hulp of ondersteuning biedt en even later plotseling (in het niets) is verdwenen. Anderzijds beweren mensen met paranormale krachten ook engelen waar te nemen. Ervaringen met engelen worden als wonder beschouwd.

Een moderne beweging waarin engelachtige wezens een rol spelen is New Age.

In het Nederlands heeft “engel” nog als bijbetekenis een “bijzonder lief persoon”.

 

Aartsengel

 

Aartsengel is de benaming van een aantal engelen die in de Koran, de Hebreeuwse en in de christelijke Bijbel een bijzondere rol spelen. De voornaamste zijn Michaël, Gabriël en Rafaël.

De aartsengelen worden door sommige christenen gezien als afgezanten van God, die de mens de juiste richting moesten wijzen. In de traditionele christelijke leer is van verering laat staan aanbidding echter geen sprake, omdat volgens de Bijbel engelen en ook aartsengelen slechts geschapen wezens zijn.

De Koran kent eveneens een aantal bijzondere engelen, die veelal als boodschapper fungeren. Sommige daarvan komen ook in de Bijbel voor. Ook in de islam worden engelen gezien als geschapen wezens en worden ze niet vereerd of aanbeden, omdat alleen God vereerd of aanbeden mag worden.

In het katholieke geloof is er de regel dat als een kind vernoemd wordt naar een aartsengel, hij of zij geen doopnaam mag krijgen. Zo kan het dus dat mensen slechts één naam hebben, maar wel gedoopt zijn

Aartsengelen Michaël en Gabriël op een icoon uit de 12e eeuw.

 
 

 

Aartsengelen bekend in Bijbel en Koran

 

Michaël / Mika'il

 

 

In de Openbaringen de leider van de goddelijke heirscharen (legertroepen) in de strijd met Satan. In het oudtestamentische boek Daniël wordt aangekondigd dat hij Israël in de eindtijd bij zal staan. Hij wordt vaak afgebeeld met een zwaard in de hand.

 

In de islam is hij bekend als Mika'il (of Mikaal), en speelt hij eveneens een krijgshaftige rol.

 

Gabriël / Djibriel

Gabriël kondigde de geboorte van Johannes de Doper aan, en later, aan Maria, de geboorte van Jezus Christus. Deze laatste aankondiging wordt ook wel annunciatie genoemd.

Hij is in de islam bekend als Djibriel, door wiens stem Allah zich aan Mohammed zou hebben openbaard. Djibriel begeleidde de profeet op zijn reis naar de hemel.


Aartsengelen alleen in het jodendom

Rafaël

Vanwege zijn rol in het boek Tobit is Rafaël de beschermheilige van de reiziger en staat hij bekend als de genezer.

 

Uriël

Regeert over de wereld van de gestorvenen. Hij wordt genoemd in een aantal geschriften: het boek Henoch, 4 Ezra, midrasj en kabbala. Zijn rol is vergelijkbaar met die van Israfil in de islam.

 

Engelen alleen in de islam

Israfil

Deze engel zal op de Laatste dag op zijn bazuin blazen om het sterven en de wederopstanding in te luiden.

 

Izra'il

De doodsengel, ook wel bekend als Azraël. Heeft na Allah's besluit over de dood van een mens veertig dagen om diens ziel op te halen.

 

Moenkar en Nakier

Deze twee engelen bezoeken de doden in hun graf, vragen naar de geloofsbelijdenis en straffen bij het uitblijven van een goed antwoord.

 

Angelologie

 

Een engel op het bisschopspaleis in Essen door beeldhouwer Ewald Mataré

Een engel op het bisschopspaleis in Essen door beeldhouwer Ewald Mataré

 

De Angelologie is een theologische discipline en houdt zich bezig met de leer van de Engelen. In de angelologie wordt geprobeerd een systematisch overzicht van de engelen, hun natuur en betekenis, te geven. Al in de vroege kerk werd het bestaan van engelen op grond van de overlevering en de bijbel geaccepteerd.

De verspreiding van de verering van de engelen nam in de 5e eeuw een vlucht door Laurentius van Siponto, die toen in Apulië het eerste heiligdom in de Latijnse kerk ter ere van de Aartsengel Michaël vestigde. Op 8 mei 663 werd een zeeslag tussen Manfredonia en de Napolitanen door de eersten gewonnen en toegeschreven aan Michaël.

In het begin van de 6e eeuw schreef Dionysius de Areopagiet zijn De caelesti hierarchia, waarin hij een uitgebreide studie maakt van de engelen in de hemel en hen in een hemelse hiërarchie plaatst (negen engelenkoren, engelen, aartsengelen, machten en krachten, tronen enz.). In de 12e eeuw zou Hildegard van Bingen de draad oppakken en verdere details toevoegen.

 

Depositum Fidei

Van oudsher wordt overgeleverd dat de engelen geschapen en persoonlijke wezens zijn die een geestelijke natuur hebben (zonder de precieze relatie tot de materiële wereld te beschrijven). Zowel het Oude als Nieuwe Testament bevatten verwijzingen naar de engelen. De Kerk heeft zich weinig expliciet uitgelaten over de engelen en de hiërarchie waarin deze zouden staan. Het depositum fidei ten aanzien van de engelen is neergelegd in een aantal paragrafen in de catechismus. God schiep “tegelijkertijd vanaf het begin van de tijd uit het niet beide scheppingen, de geestelijke en de lichamelijke” de engelen en de wereld zijn gelijktijdig geschapen. Engelen hebben een vrije wil, die onvergelijkbaar sterker is dan de vrije wil van de mens. Engelen hebben volgens de kerk geen doel als tegenspeler van de duivel, maar zijn geschapen door en voor Christus.

De Kerk vereert de engelen en bidt met hen tot God. De engelen werken mee aan alles wat goed is voor de mens. Elke gelovige vindt daarom een beschermengel aan zijn zijde, die het menselijk leven omringt met zijn bescherming en voorspraak.

In de kerkgeschiedenis zijn verschillende keren uitspraken over engelen gedaan, die vooral omlijnen wat engelen niet zijn. De Synode van Braga (561) en het Vierde Concilie van Lateranen (1215) wezen elk manicheïstisch, kathaars dualisme af, waarin engelen een bepaalde hogere emanatie tussen de materiële en goddelijke wereld zouden innemen. Het Eerste Vaticaans Concilie herhaalde in grote lijnen de vaststelling van het Vierde Concilie van Lateranen.

 

Volksdevotie

Het overgrote deel van het volksgeloof in engelen, zoals een uitgewerkte engelenhiërarchie, is deel van de fides implicita, het “mee-geloofde” geloof van het christendom en niet verplichtend. Hieronder valt ook de precisering van sommige traditionele devotionele aspecten van de engelenverering. Bespiegelingen van kerkvaders en andere heiligen hebben bijgedragen aan de verering. Thomas van Aquino sprak in zijn Summa theologiae over de engelen, waar hij zich echter vooral concentreerde op de vraag hoe schepselen schuld op zich laden; hij gaat vervolgens over tot vragen van de demonologie. Hij trok uit zijn studie de conclusie, dat de engelen een scherp verstand hebben, waardoor zij zaken onmiddellijk kunnen bevatten. De engelen zijn er om goed te doen aan de mens.

Volgens Augustinus gebeurde de scheiding tussen goede en boze engelen op de vierde scheppingsdag toen God het licht scheidde van de duisternis (Genesis 1,4). Evenwel dient het scheppingsverhaal volgens Augustinus niet letterlijk genomen te worden, zodat de onchristelijke doctrine van twee afzonderlijke scheppingen (eenmaal de engelen, later de mens) geen steun vindt bij Augustinus. Sommige opvattingen over de engelen zijn in strijd met de christelijke leer. Hiertoe behoort bijvoorbeeld het geloof dat de schepping van de engelen op een tijdpunt begon, die voor de schepping van de wereld ligt. Een dualistische strijd tussen goede en boze engelen hoort evenmin tot het christelijke geloofsgoed.

 

Engelbewaarder (feest)

Het feest van de Heilige engelbewaarders op 2 oktober is gewijd aan de Beschermengelen en wordt eigenlijk als een vervolg op het feest van de aartsengelen (29 september) gevierd. Met dit feest drukt de Kerk haar geloof uit dat alle mensen door Gods engelen worden begeleid, beschermd en bewaard. Dit wordt onder andere uit de Bijbel gefundeerd met de passages Mattheüs 18:10 (Hoedt u er voor een van deze kleinen te minachten, want Ik zeg u: zij hebben engelen in de hemel en deze aanschouwen voortdurend het aangezicht van Mijn Vader die in de hemel is) en Handelingen der apostelen 12:15 (Maar zij bleef volhouden dat het werkelijk zo was. Toen zeiden ze: “Dan is het zijn engel”).

De Catechismus van de Katholieke Kerk zegt in artikel 336; Vanaf de kinderjaren tot de dood is het menselijk leven omringd door hun bescherming en voorspraak. Iedere gelovige wordt terzijde gestaan door een engel om hem als een behoeder en herder naar het leven te leiden. Vanaf het aardse bestaan neemt het christelijk leven in het geloof deel aan de gelukzalige gemeenschap van engelen en mensen, verenigd in God.

 

Het feest van de engel als schutsengel van een stad of koninkrijk komt voor het eerst voor in Spanje in de 15e eeuw. Het feest van de persoonlijke engelbewaarder werd ingesteld te Rodez (Aveyron) door François d'Estaing in 1518 en werd aanvankelijk op 1 maart gevierd.

 

Reguliere kanunniken van het Heilig Kruis

 

De Reguliere kanunniken van het Heilig Kruis (Latijn: Ordo Canonicorum Regularium Sanctae Crucis, ORC) is een orde van kruisheren, die 1131 in Coimbra werd gesticht. De orde ontstond door de stichting van een klooster van het Heilig Kruis op 24 februari 1131 door de aartsdiaken van Coimbra Dom Tello. In 1135 werd de orde goedgekeurd door paus Innocentius II. De heilige Theotonius was de eerste prior van de reguliere kanunniken.

Als gevolg van de antiklerikale seculariseringmaatregelen in Portugal werd de orde in 1834 verboden. De laatste kruisheer Joaquim da Boa overleed in 1903. Nadat priesters rond het “Engelenwerk” in de jaren 1970 een congregatie wilden stichten, suggereerde de Heilige Stoel de formeel nog bestaande Reguliere kanunniken van het Heilig Kruis nieuw leven in te blazen. In 1976 werd hiermee begonnen, in 1979 werd de goedkeuring verleend door de paus. De vernieuwde reguliere kanunniken van het Heilig Kruis richten hun spiritualiteit op de eucharistie, de beschouwing van het evangelie, de verering van het Kruis, Maria en de engelen. De bijzondere aandacht voor de engelen is een bijzonderheid in het christelijke ordeleven. In de wekelijkse liturgie krijgt het vieren van de Passio Domini een belangrijke plaats. De orde is ook actief in de zielzorg.

De orde zetelt in het Oostenrijkse Silz en is vertegenwoordigd in Duitsland (Schondorf), Italië (Rome), Oostenrijk (Silz), India (Kochi), Kazachstan (Qarağandı), de Filippijnen (Candelaria), Portugal (Braga, Fátima), Mexico (León de los Aldamas), de Verenigde Staten (Detroit), Colombia (Bogotá) en Brazilië (Anápolis, Guaratinguetá).

 

Beschrijving Engelen

 

Een engel is een lichaamloze, onsterfelijke geest, beperkt in kennis en macht. God schiep de engelen om hem te aanbidden. Maar niet alle engelen van God handelden even engelachtig. Sommige engelen, geleid door Satan, kwamen in opstand tegen een leven van onderwerping en werden verbannen uit de hemel. Deze slechte engelen werden naar de hel gestuurd en werden duivels genoemd.

Niet alle engelen zijn gelijk. Van hoog naar laag omvat de hemelse hiërarchie Seraf, Cherub, Tronen, Overheden, Krachten, Machten, Vorsten, aartsengelen en engelen. Engelen hebben verschillende functies. Sommigen doen niets anders dan hun heer aanbidden. Anderen worden uitgestuurd om boodschappen te geven aan wezens op aarde. Sommigen worden gestuurd als beschermeling van aardbewoners. En nog anderen worden gestuurd om met de duivels te vechten, die aanzien worden als de aanstokers van kwade verleidingen.

Hoewel engelen geesten zijn en geen fysiek lichaam hebben, hebben gelovigen nooit enig probleem gehad om ze af te beelden of te beschrijven. De voorstanders van engelen zeggen dat engelen onzichtbaar zijn maar de vorm van zichtbare dingen kunnen aannemen. Engelen worden gewoonlijk afgebeeld met vleugels en lijken op menselijke volwassenen of kinderen.

De vleugels hebben ongetwijfeld te maken met hun werk als boodschappers van God die in de hemel woont. Het antropomorfiseren is begrijpelijk. Een afbeelding bevordert het geloof. Maar een wezen zonder lichaam kan niet worden afgebeeld. Een afbeelding van een wezen in menselijke vorm zou een hemels wezen onwaardig zijn. Niettemin is het raadselachtig hoe een wezen zonder lichaam denkt en voelt. Van een geest spreken als een wezen zonder lichaam lijkt op het spreken over een rond vierkant. En zich proberen denken en voelen onafhankelijk van een lichaam in te beelden, is als zich inbeelden dat de bolvorm van een bal onafhankelijk is van de bal.

 

 

Aangezien engelen onzichtbaar zijn maar zichtbare vormen kunnen aannemen, is het begrijpelijk dat er heel wat “waarnemingen” zijn gebeurd. Letterlijk alles kan een engel zijn en elke ervaring kan een engelervaring zijn. Het kan niet worden bewezen dat engelen niet bestaan. Anderzijds kan het bestaan van engelen ook niet worden bewezen. Alles wat een engel kan zijn, kan ook iets anders zijn. Elke ervaring die we een engel toeschrijven kan ook door iets anders zijn veroorzaakt. Het geloof in engelen, waarnemingen van engelen en engelervaringen is louter een kwestie van geloof.

Zelfs indien ze enkel in de verbeelding bestaan, kunnen engelen heel nuttig zijn. Ze kunnen dienen als gedragstoezichters en beschermers van kinderen. Een ouder kan het gedrag van een kind sturen door het te overtuigen dat een engel hem of haar voortdurend beschermt. De engel wordt dan voorgesteld als een soort oppasser, maar het kind zal hopelijk beseffen dat de engel ook al z'n daden onthoudt, goede en slechte, zelfs die die het kind doet als de ouders er niet zijn.

De engelbewaarder is een troostend en veelzijdig concept en vormt de basis voor heel wat mythes. Heel wat amusement in boeken, films en televisieprogramma's is gebaseerd op het concept van een engelbewaarder, vaak omgetoverd tot een bovenmenselijke meester van occulte machten.

 

Traditionele godsdienstijveraars zijn niet de enigen die engelen bewonderen. Mensen die New Age mythes verzinnen hebben een hele industrie opgezet rond engelen. Elk jaar worden tientallen boeken gepubliceerd met alles van begeleiding bij het spreken met de doden tot psychische genezingen. Er is een vlotte handel van engelfiguurtjes en ander engelenmateriaal. Zoals een nobele ziel schreef: “Zachtjes begeleid door engelen, koesteren we de creatieve ziel die zichzelf geneest.”

 

Beschrijving Aartsengelen

Aartsengelen helpen je bij Karma inlossen, oude patronen lost te laten, transformeren en geven je inzicht.gevoelsmatig kun je de Engel aanroepen die jij op dat moment nodig hebt, vertrouw je intuïtie.Engelen geven Liefde, Kracht en helende energie. Je moet er wel ontvankelijk voor zijn.

 

Energie Aartsengelen.

Gabriël: Hoopgevend.

Raphaël: Genezend.

Michaël: Krachtig.

Uriël: Materie.

Haniël: Inzicht.

Chamuël: Licht.

Jophiël: Zachtheid.

Zadkiël: Harmonie,

 

Energie Kleuren Aartsengelen.

Gabriël: Wit.

Raphaël: Groen.

Michaël: Blauw.

Uriël: Paars.

Haniël: Lichtblauw.

Chamuël: Oranjeroze.

Jophiël: Goud.

Zadkiël: Violet.

 

Betekenis Namen van Aartsengelen.

Michaël: Wie is als God.

Gabriël. Kracht van God.

Uriël: Licht van God.

Chamuël: God is mijn doel.

Jophiël: God is mijn waarheid.

 

Aartsengelen staan bovenaan in de Engelenhiërarchie. Hun naam geeft dat al aan: het Griekse woord “archein” betekend “de eerste zijn”, “aan de top staan”, “regeren”. Ze zijn schepselen van de Eenheid, het Alomvattende. Ze zijn geen God, maar vertegenwoordigers van God. Ze zijn afzonderlijke individuen, ook al staan ze nog heel dicht bij de Oorsprong. Het wezenlijke verschil met de mens is dat zij altijd in het bewustzijn van de Eenheid aanwezig zijn geweest en nooit in de dualiteit of de polariteit zijn geïncarneerd (met uitzondering van Metatron en).

Ze hebben geen stoffelijk lichaam en zijn niet geslachtelijk. Ze zijn zelfs niet fijnstoffelijk…maar als een gedachte, als het Licht, maar niet materieel. Ze kunnen vrij door ruimte en tijd bewegen en hebben de gave om te materialiseren, dus voor ons zichtbaar worden (in een vorm die wij begrijpen, soms als man of vrouw). Ze bevinden zich buiten de dualiteit, kennen de zin en de samenhang en oordelen niet: “het is zoals het is, goed noch kwaad, niet fout en niet juist”. Zij zien in het spanningsveld een wonderbaarlijk leergebied waarin ervaringen mogelijk zijn die in de Eenheid onbekend zijn. Aartsengelen zijn bijzonder invloedrijk en zeer krachtig. Wanneer zij met mensen contact leggen of wanneer wij hen uitnodigen, passen zij hun Licht, hun trilling, aan ons aan. Ze vertegenwoordigen verschillende aspecten van God en maken het ons mogelijk het  Goddelijke te bevatten. Ze helpen ons ook de verschillende aspecten van het Goddelijke in onszelf te herkennen en ontplooien.

 

Engelen zijn “assistenten” van de Aartsengelen. Ze staan dichter bij de Aarde en de mensen dan de Aartsengelen en hebben minder macht. Ze verschijnen ook vaker dan de Aartsengelen.

Er is een groot aantal Engelen met uiteenlopende taken: de Engel van de Genezing, de Engel van de Vreugde, de Engel van de Wijsheid, de Engel van Relaties, Beschermengelen, om er een paar te noemen. Ook al staan de Engelen niet op gelijke hoogte met de Aartsengelen, zijn ze zeer krachtige wezens met gaven en mogelijkheden die ons voorstellingsvermogen te boven gaan. En…. Ze hebben hoegenaamd niets gemeen met de bekende afbeeldingen van schattige, lieftallig rondfladderende gevleugelde wezentjes, zoals je ze elders ook ziet

Beschrijving Aartsengelen

De Aartsengelen die zich momenteel het meest met mensen bezighouden zijn: Metatron, Jophiël, Zadkiël, Michaël, Raphaël, Gabriël, Chamuël, Haniël en Uriël. Ze hebben elk een eigen taak en een eigen energie en een eigen groep Engelen die hen assisteren. Op volgorde van trillingsniveau beschouwd is Metatron de hoogste Aartsengel. Soms wordt hij zelfs niet meer tot de Aartsengelen gerekend. Hij staat op de drempel tussen het gevormde en niet-gevormde. Op de volgende trede staan Jophiël en Zadkiël die samen de verbinding vormen tussen de hogere en lagere sferen en energieën en impulsen kunnen laten opstijgen en neerdalen. Op de derde trede bevinden zich Michaël, Raphaël, Gabriël, Chamuël, Haniël en Uriël die de Goddelijke principes representeren.

 

Metatron

De energie van Metatron is fijnzinnig, zacht, verhelderend, zij is pure alomvattende Liefde. Zijn kleur is wit, parelmoer of goud. Hij opent ook voor de mens de poorten van het bewustzijn en de dimensies. Hij maakt kennis, helderheid en inzicht mogelijk en hij leidt onze aandacht naar waar het werkelijk om draait. Hij maakt ons duidelijk dat de mens zich met God of het Goddelijke kan verenigen, ook al is hij nog gebonden aan zijn lichaam. Met zijn energie zien wij in wat ons tegenhoudt om “te worden wie wij zijn” en laat hij ons de verschillende wegen en mogelijkheden zien om de belemmeringen op te ruimen en ook hoe ons leven er daarna uit zal zien. Metatron verbindt met de kracht van de Liefde en opent het menselijke hart. Zijn kracht verhoogt ons bewustzijn en onze trilling en schenkt kracht, rust, tevredenheid en geluk. In tegenstelling tot de andere Aartsengelen eindigt zijn naam niet op “el”. Sommige systemen reken hem dan ook niet tot de aartsengelen. Vaak wordt hij bestempeld als de engelvorst of als koning van de engelen.

Hij bezit de hoogste trilling van alle aartsengelen en in de aartsengelenhiërarchie is hij het dichtst bij de Oorsprong. Hij is de hoeder van de overgang tussen vormen en niet-vormen. Op de brug tussen het goddelijke en het aardse staat Uriël aan de kant van de materie; Metatron is het bruggenhoofd aan de goddelijke kant.

Van Metatron wordt gezegd dat hij, evenals Melchizedek (priester van “de hoogste God”, “koning van de Gerechtigheid” en “Vredevorst”, die aan de top van de materialisatiestraal staat en Goddelijke impulsen aan Aardengelen [niet dezelfde als Aartsengelen] doorgeeft) ooit mens is geweest.

 

Thema’s

Alomvattende liefde, volkomen bewustzijn, bewustzijnsdeuren openen, stilte, “alles is”, band met de eigen goddelijkheid.

 

Energie

Zijn energie is fijnzinnig, zacht, verhelderend, zij is pure allesomvattende liefde.

Zijn kleur is wit, parelmoer of goud.

 

Te gebruiken in volgende situaties:

wanneer men zich gescheiden voelt van God, van de Eenheid

bij meditatie

om zich met het “zijn” en de wezenskern te verbinden

om zich met de liefde van het hart en de alomvattende liefde te verbinden

om de mogelijkheden van de weg te zien

wanneer men helderheid nodig heeft

voor mensen die in een beperkt wereldbeeld leven, die blind zijn voor mogelijkheden en wonderen, die erg materieel zijn, afgesloten van anderen en van het bestaan zijn

bij depressie

bij stervensbegeleiding

 

De Metatron-essence of parfum mag niet worden toegepast als men actief moet (b.v. autorijden, werken...) zijn of moet praten, omdat men door de energie van Metatron uit het hier en nu gelicht wordt.

Omdat Metatron boven de aartsengelen staat, bestaat er geen directe band met opgestegen Meesters.

De energie van Metatron werkt samen met de complementaire aardengel Melchizedek.

Bij gebruik van de essences is er een verbinding met de energie van Metatron. Het is aan te raden dit nooit alleen te gebruiken, maar zich te verbinden met de energieën / essences van aardengel Boom of Sanat Kumara.

Zoals ik al schreef is het een zeer “hoge trillings” energie, een zeer hoog trillingsniveau, waarbij sommigen het gevoel hebben “uit het lichaam te worden getrokken”.

 

Wie de energie van Metatron gebruikt, komt in een toestand van stilte en rust op een plaats die voorbij het dagelijkse leven ligt.

Ook ik maakte dit mee. Ik werd daarbij vervuld door een gevoel van overstelpende liefde. Ik voelde me haast verliefd. Ik voelde mij vervuld van warme hartelijkheid en vond het leven een “makkie”. Ik kon de wereld wel zoenen.

Lichamelijk was het niet aangenaam omdat wij opeens op een zeer hoog trillingsniveau kwamen, te hoog, voor de toestand waarin ons lichaam op dat moment verkeerde. Vandaar de raad om de andere essence bij te nemen en je goed te aarden.

 

Veel blokkades worden met ongekende snelheid opgelost, al bieden de oude patronen in het begin nog weerstand.

Via dromen worden je veel problemen die je hebt zeer duidelijk gemaakt met de oplossing erbij: de weg die je te volgen hebt om tot een goede oplossing van het probleem te komen.

Je krijgt het inzicht in elk geval: of je die raad volgt is jouw eigen keuze natuurlijk.

 

Jophiël

Jophiël the Archangel and Christine

Archangel Jophiel and ChristineAlso called Iophiel and Zophiel, his name means “Beauty of God”. Archangel of the Third Ray, Jophiël is the Angel of Paradise and the Patron Angel of Artists. Archangel of Illumination, he teaches the outer consciousness the Power of Light within oneself, stirs the feelings, through Radiation of Illumination, into aspiration for spiritual things. He helps in absorbing information, studying for and passing tests, dissolution of ignorance, pride, and narrow-mindedness, and exposure of wrongdoing in governments and corporations. Jophiël helps in fighting pollution, cleaning up our planet and brings to mankind the gift of Beauty. Jophiël is said in Jewish lore to be a special friend to the angel Metatron, and is one of the chiefs of the choir of Cherubim. He is a ruling prince of the Order of Thrones and the first World Teacher for our world.

 

It was the Archangel Jophiël who drove Adam and Eve from the Garden of Eden, after they ate the fruit of the forbidden tree. If this is the case, Jophiël receives also the honor of being the first angel to be mentioned in the Bible. In such a role, he is last left guarding the Tree of Life with a flaming sword to prevent the return of man.

Jophiël is preceptor angel to the sons of Noah, Shem, Ham and Japhet.

De energie van Jophiël is zacht, integrerend, verbindend en geeft een gevoel van koestering door moederlijke warmte. Hij brengt ontspanning in situaties waarin men zich “uit elkaar getrokken” voelt. Zijn naam betekent “schoonheid van God” of “God is mijn waarheid”. Hij werkt samen met de Engelen van de Wijsheid. Zijn kleur is goud.

Ook voor mensen vormt Jophiël de verbinding met het hoogste bewustzijn. Hij helpt de mens om compleet te worden door het contact met de eigen bewustzijnsdelen en andere niveaus tot stand te brengen en het menselijk bewustzijn te vergroten. Hij staat wetenschappelijke onderzoekers bij die op zoek zijn naar kennis en inzicht, ongeacht of het om spirituele, wetenschappelijke, maatschappelijke of zakelijke inzichten gaat. Daarom is hij ook de begeleider van pioniers, ontdekkers en uitvinders. Bovendien laat hij zien hoe deze kennis te gebruiken is in harmonie met het Goddelijk Plan. Hij brengt Licht in donkere tijden als men aan zichzelf twijfelt of de verbinding met de innerlijke kracht en zekerheid kwijt is. Hij geeft troost aan wie zich eenzaam en verdrietig voelt en zich buiten het leven en de kosmos voelt staan. Hij laat de Goddelijke Liefde stromen, versterkt de verbinding met het hart en lost blokkades op.

 

Zadkiël

 

De energie van Zadkiël zorgt voor integratie, harmonie en balans. Zij verbindt “Hemel en Aarde” en zet aan tot uitbreiding. Zijn energie werkt ontspannend en bevrijdt ons van beperkingen, onvolkomenheden, gebonden zijn. Zijn kleur is violet en zijn naam betekent “welwillendheid van God”. Zadkiël verbindt de mensen met hun potentieel, met het Goddelijke deel en de volkomenheid. Hij laat ons dit niet alleen bewust zien, maar wijst ons ook de weg om dit in het dagelijkse leven uit te dragen. Het Engelse woord “purification” (puur worden) is een goede omschrijving van zijn werk: wij ontplooien ons puur zijn, het leven zonder de sluier van de vergetelheid, zonder angsten en oude beperkingen.

Zijn kracht werkt als een precisieafstemming op het Goddelijke, het Volmaakte. Als de andere thema’s klaar zijn, als het werk van de andere engelen gedaan is, strijkt hij de laatste oneffenheden glad en prepareert de overgang naar de volgende stap in ons leerproces, het volgende niveau of de volgende laag. Dit leidt uiteindelijk tot het Zelf ervaren en in iedere situatie zelf leven. Zadkiël inspireert ook mensen die voorschriften, wetten en structuren opstellen of de natuurwetten bestuderen. Daardoor kan zijn kracht steun geven aan bijvoorbeeld politici, rechters, ingenieurs, wetenschappers en architecten.

 

Michaël

 

De aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël komt in alledrie de monotheïstisch wereldreligies voor: het christendom, het jodendom en de islam. Ook treffen we zijn naam aan in de Oudegyptische mythologie. Aartsengel Michaël is een van de bekendste en meest waargenomen Aartsengelen. Hij wordt vaak afgebeeld met zijn blauw vlammende zwaard. Dit is symbool voor de heldere kracht van liefde. Hij wordt beschreven als krijger, bestrijder van duistere machten en beschermer. Zijn energie is helder, krachtig, verhelderend en maakt alert, maar is ook beschermend, omhullend en versterkend.

Zijn naam betekend “Wie is als God?”. Hij wijst hiermee aan iedere ziel de weg terug naar God en is begeleider op hun weg. Hij legt de mens ook de taak op om zich intensief bezig te houden met de vraag “wie is als God”, de zoektocht naar God. Hij is actief als wij steeds verder in de duisternis zinken en de “hemel” uit het oog verliezen. Door ons met zijn vraag wakker te schudden brengt hij ons weer op de weg naar het Licht, de weg van bewustwording. Hij waakt over onze levensleertaken en ziet er op toe dat wij voldoende kracht hebben om onze weg te bewandelen.

Hij staat ons bij wanneer we het moeilijk hebben, als wij totaal in de knoop zitten. In situaties waarin wij op het duister gericht zijn of daarmee in contact komen, geeft hij ons steun en wijst hij de weg. Hij helpt ons oud karma los te laten en brengt mensen in contact met de geestelijke wereld.

Hij is de leermeester tussen het Licht en de schaduw en helpt ons om onze eigen schaduwkanten te herkennen, te accepteren en te verlichten. Hij helpt ons onze eigen kracht en eigen wil te ontplooien. Hij sterkt onze kracht om ons tot oprechtheid en rechtvaardigheid te brengen en voor onze waarheid in te staan, maakt een eind aan twijfel en vrees, versterkt de duidelijkheid, ons doorzettingsvermogen, onze wil en ons vertrouwen en maakt het ons mogelijk om goedhartig en liefdevol te zijn doordat wij bewust zijn van onze kracht. Omdat zijn kracht ordenend en verhelderend is, maakt hij het ons tevens mogelijk om orde te scheppen en in ons leven orde op zaken te stellen. Hij schenkt moed om de uitdaging aan te gaan, hoezeer we daar ook tegen opzien.

Michaëls mantel beschermt ons tegen schadelijke energie.En het blauw van zijn mantel staat voor de genezende energie waarover hij beschikt.

 

Hij is de handhaver van de orde op aarde en houdt als Gods uitvoerder toezicht op het Goddelijke Plan.

Michaël is opperbevelhebber van de hemelse legers.

Aartsengel van het Zuiden, strijder van de Heilige Vlammen. Regeert de Zon. In oude mythen wordt hij vertegenwoordigd door de Zonnegoden als Helios, Appollo, Ra en Lugh. In enkele van de vroegere matriarchale samenlevingen werd de Zon als vrouwelijk beschouwd, een geloof dat overleefde in het Egyptische pantheon met de Zonne/Vuurgodin Sechmet, en in Keltische mythen met de Vuurgodin Bridget.

Als een personificatie van de Zonne-energie staat de Aartsengel Michaël voor de levenskracht. In alle culturen vertegenwoordigt de Zon het scheppende principe, mannelijk, vrouwelijk, of allebei.

 

Michaëls magische voorstelling is een jonge man die een gouden mantel draagt. Zijn amberkleurige haar valt rond een lang en gezicht en zijn rechterhand rust op het glanzende gevest van een gouden Zwaard. De algemene indruk van deze magische voorstelling is er één van de beheerste spirituele Kracht.

Via onze Engel legt Michaël in de nacht, tijdens onze slaap, 3 verlangens bij ons neer:

Het verlangen naar vrijheid, het verlangen naar echte ontmoetingen (van hart tot hart), het verlangen om iets te gaan begrijpen van de samenhang tussen aardse werkelijkheid en de geestelijke wereld.

 

De Aartsengel Michaël kan opgeroepen worden voor alle zaken die te maken hebben met carrière, sport, persoonlijke financiën, ambitie, bureaucratie, officiële zaken en de gezondheid van het fysieke lichaam. Evenals Raphaël is hij een genezende Engel.

Het lezen van deze tekst, is voor jou een teken van herkenning, nu is het de tijd voor herinnering:

Ik Ben Aartsengel Michaël, de Scheppers Bode van Liefde, Waarheid, Wijsheid, Vrede en Vertrouwen. Mens er wordt ontzettend veel van je gehouden.

Dit is jouw moment om te herinneren wie je bent......

Zoveel mensen er op aarden zijn, minstens even zoveel engelen zijn er.

Ieder mens heeft zijn/haar persoonlijke engel. Deze engel begeleidt en help je gedurende je hele leven. Overal waar jij gaat, gaat je persoonlijke engel met je mee.

Symbolen van Michaël.

element: vuur

Metaal; goud, koper

Goden; Apollo, Helias, Bel, Ra, Mitra, Brigit, Freya, Hestia, Pele, Vesta, Horus

Kleuren; geel,goud,rood

Stenen; robijn, tijgeroog, barnsteen, chrysoliet, bloedsteen, granaatsteen, agaat, rode jaspis.

Kruiden; kaneel, kruitnagel, witte en zwarte peper, gember, saffraan.

Wierook; wierookhars, mirre, kopal, kaneel, bergamot.

Bloemen; pioen, goudsbloem, zonnebloem, passiebloem, cyclaam

Bomen; walnoot, es, citrus, laurier, jeneverbes…

Voedsel; druiven, rijst, aardbeien, olijven, amandelen

Geneeskrachtige planten; melisse, kamille, ogentroost, sint-janskruid, rozemarijn, maretak.

Lichaamsdelen; hart, ruggengraat, solar, plexus, ogen.

Lichaamsfuncties; bloedsomloop, warmte, energie, balans.

Goede eigenschappen; gezondheid, vitaliteit, organisatie, kracht.

Beroepen; leidende functies, in alle soorten beroepen.

Activiteiten; alle creatieve activiteiten.

Sleutelwoord; vitaliteit.

 

Raphaël

 

Hij is de heerser van de planeet Mercurius. Zijn kleur is groen.

De naam Raphaël of Rafaël betekent “God heeft genezen”of “Goddelijk genezer”.

De energie van Aartsengel Raphaël is gevoelig, omhullend, genezend, voedend, verhelderend, reinigend, opbouwend, vernieuwend, als balsem. Zij is zacht en toch krachtig.

Raphaël herstelt de goddelijke orde door de liefde.

Hij was bij de oude Grieken bekend als Hermes, bij de Romeinen als Mercurius die de bode van de goden was, bij de Kelten als Ogma, bij de Egypte­naren als Thot en bij de Noord-Europeanen als Odin of Wodan. De magische voorstelling van Raphaël is een jonge man, gekleed als pelgrim of reiziger.

Hij draagt een gele mantel, een breedgerande hoed met een veer erop, gevleugelde sandalen en hij heeft een staf omwonden met twee slangen, het symbool van de goddelijke genezer.

Raphaël moet opgeroepen worden voor rituelen met betrekking tot genezing, communicatie, reizen, jonge mensen opvoeding, zakelijke contracten, commerciële verkoop, schrijven en zelfexpressie.

Ook bij de mensen is genezing zijn primaire taak. Hij heelt ons hele wezen, niet alleen het lichaam, maar ook onze gevoelens, gedachten, toestanden en onze band met God, het Licht, het Een zijn. Als we ons van de Liefde hebben afgekeerd of ons ervan afgesneden voelen, dan maakt zijn kracht duidelijk dat de Liefde altijd om ons heen is en ons draagt, ook als we dat niet merken…Dat alomvattende Liefde is als de Zon die altijd schijnt, ook wanneer zij achter de wolken is of ’s nachts aan de andere kant van de wereld staat en wij haar niet kunnen zien. Raphaël toont ons wat er achter pijnlijke gevoelens, een belastende situatie of ziekte schuilgaat: “de gedachte dat we buitengesloten zijn”. Hij gebruikt de Kracht van de Liefde en herstelt de orde.

Hij kan de toestand van een slecht functionerend lichaam reguleren. Zijn energie reikt tot in de cellen en het bewustzijn op celniveau. Met zijn voedende, liefdevolle en zachte energie omhult hij de gevoelens, lost angst en wantrouwen op en heelt gebroken harten. In een emotionele shocktoestand is de energie van Raphaël “balsem voor Ziel”. “Iedere ziekte kan worden genezen, maar niet iedere zieke”. Soms zijn zieken niet bereid om gezond te worden omdat de ziekte voor hen een functie heeft. In die gevallen helpt de kracht van Raphaël om tot het besef te komen dat openstaan voor genezing belangrijker is dan het vinden van de juiste genezer of therapeut. Hij ondersteunt niet alleen de genezing, maar ook het gezond blijven. Zij kracht bevrijdt ons van hinderlijke gedachtepatronen en een verkeerde mentaliteit. Artsen en genezers worden vaak door de kracht van Raphaël ondersteund en geleid. Zijn helende kracht stroomt, meestal onopgemerkt, door hen heen en leidt hun handen en gedachten.

 

Omdat Hermes ook de god van dieven is, kan zijn hulp ingeroepen worden bij het opsporen van gestolen goederen of verloren eigendommen. Op zijn hoogste niveau vertegenwoordigd Raphaël de spirituele gids of mentor die de persoon helpt wanneer men zijn reis op het spirituele pad begint.

 

Symbolen van Raphaël.

Element; lucht.

Metaal; kwikzilver, tin, rood koper.

Goden; Hermes, Mercurius, Thot, Quetzal, Coatl, Viracocha, Kukucan, Aradia, Athene, Nuit, Urania.

Kleuren; oranje, geel, licht blauw, lavendel, grijs.

Stenen; opaal, topaas, toermalijn, kornalijn, peridoot, aventurijn, kristallen, amethist, gele of blauwe stenen.

Kruiden / Wierook / Bloemen / Bomen; karwij, anijs­zaad, gom, storax, azalea, rode vingerhoedskruid, lelietje van dalen, klaver, dille, lavendel, pijnboom, sleutelbloem, viool, duizendblad.

Geneeskrachtige kruiden; alsem, vingerhoedskruid.

Lichaamsdelen; voeten, longen, ruggenmerg, schild­klier.

Lichaamsfuncties; verrichtingen van de geest en de zenuwen, gehoor, smaak, ademhaling, coördinatie.

Goede eigenschappen; communicatie, meditatie, plagerijen, gedachten, intuïtie, wind, geheugen, het terug vinden van verloren dingen.

Beroepen; schrijver, agent, communicatie medewerker, computerprogrammeur, vertaler, diplomaat, genezer.

Activiteiten; kopen, verkopen verzamelen, verenigingen, brieven schrijven.

Sleutelwoord; snelheid.


Raphaël aanroepen

Raphaël, genezer van de mensheid en drager van de aardse kennis, hoor mij aan; inspireer mij tot grootste gedachten zegen mij als ik rondtrek op aarde,opdat ik veilig en met een doel reis. Vul mij met geduld en inzicht in al wat ik onderneem geef mij de wijsheid om zaken te doen en laat mij helder communiceren om verwarring te voorkomen.

Raphaël houd mij lijf en geest gezond en leid mij op mijn pad, dan kan ik uw kracht voor communicatie en genezing delen met de wereld.

Gabriël

 

De aartsengel Gabriël

Samen met Michaël is Gabriël de bekendste Aartsengel. Hij is de aartsengel van de Maan.

Gabriël betekent “de kracht van God”

Zijn energie is hoopgevend, vreugdevol, stralend, opmonterend. Hij is de Engel van de Verkondiging en de Opstanding. Hij brengt de “blijde boodschap”, hij brengt het Woord van God aan de mensen en hij verkondigt dat er iets nieuws, iets beters begint. Hoewel de aartsengelen gewoonlijk gevisualiseerd worden als iemand van het mannelijke geslacht zijn ze in feite androgyn omdat ze zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen bezitten.

Als aspecten van de levenskracht kunnen ze zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken aannemen. Gabriël wordt daarom in de oude heidense religies vertegenwoordigd door de Maangodinnen als Diana, Selene, Hathor, Hecate en Ceridwen.

Er zijn aanwijzingen voor mannelijke Maangoden als Thot en Sin. Zij zijn waarschijnlijk gebaseerd op de maangodinnen en pas na hen ontstaan.

De magische voorstelling van Gabriël is een rijpe man die de gebogen sikkel van de wassende Maan op zijn voorhoofd draagt. Dit maansymbool bedekt het derde oog dat toegang verleent naar paranormale vermogens. Gabriël draagt een zilveren mantel die het licht reflecteert als kristallen glas. Gabriël was de engel die aangewezen werd om de boodschap van de onbevlekte ontvangenis van Jezus mede te delen aan Maria.

Hij helpt ons bij het voor ogen krijgen van ons volgende doel en ons levensdoel. Zijn boodschap brengt Vreugde teweeg omdat hij Vreugde is en hij herinnert ons eraan dat Vreugde bij uitstek onze eigen, natuurlijke staat van zijn is. Hij verkondigt niet alleen, maar geeft ook kracht om de verandering te accepteren of door te zetten en starre structuren die dit verhinderen te doorbreken. In tijden van verandering staat hij ons bij en geeft hij uitzicht op het nieuwe. Hij helpt ook om onze visioenen en vooruitblikken op de toekomst te begrijpen.

 

Gabriël brengt Vreugde in ieder situatie en in ons hele wezen, waardoor onze stemming en ons trillingsniveau stijgen. Hij moedigt ons aan om met hem het leven te dansen en werkt bijzonder effectief in moeilijke tijden, bij depressies en in tijden van wanhoop. Hij toont ons dan de gelukkige kanten van het leven zodat we weer optimistisch worden en opnieuw hoop krijgen. Hij richt zijn blik ook op onze wensen en bevrijdt ons van beperkende denkbeelden, dwanggedachten en gevoelens als… “dit is niet voor mij weggelegd”, “ik ben het niet waard” enzovoort. Hij leert ons tevens duidelijk in te zien welke verwachtingen en verborgen verlangens onze levensvervulling in de weg staan en lost met zijn prikkelende warme levenslust deze beperkingen op.

 

Gabriël kan opgeroepen worden om alle dingen te vermeerderen. Hij heeft in het bijzondere de heerschappij over paranormale krachten, astrale reizen, conceptie, dromen, geboorte, alle zaken verbonden met vrouwen, zeereizen, het huis en de verbeelding.

 

Gabriël aanroepen

Gabriël, heerser van het maangetijde hoor mij aan; sta mij bij in de alledaagse beslommeringen en help mij mijn intuïtie te ontwikkelen en mijn gevoel te vertrouwen.

Dat mijn verbeelding moge bloeien en mijn mentale krachten mogen groeien opdat ik harmonieus kan leven en dat kan delen met een ieder die mijn pad kruist. Machtige Gabriël, zegen mij met het vermogen helder te communiceren en het beluisteren naar al mijn zintuigen.

 

Symbolen van Gabriël

Element; water.

Metaal; zilver, kwik, koper.

Goden; Isis, Artimis, Diana, Selene, Cybele, Asjtarte, Aphrodite, Osiris, Neptunus, Poseidon, Varuna.

Kleuren; zilver, violet, blauw, blauwgroen, groen, grijs, indigo, aquamarijn, wit.

Stenen; maansteen, parels, aquamarijn, amethist, blauwe toermalijnsteen, koraal, blauw topaas.

Kruiden / Wierook / Bloemen / bomen; witte lelie, acanthus, waterlelie, bleke lis, wilgen, magnolia, aloë, appel, mint, varens, lotus, roos, mossoorten, zeewieren.

Geneeskrachtige kruiden; kuisboom, kleefkruid, maankop, maagdenpalm, kamille, tijm, valeriaan.

Lichaamsdelen; hersenen, baarmoeder, blaas, maag, alvleesklier.

Lichaamsfuncties; menstruatie, groei, vruchtbaarheid, klierafscheiding.

Goede eigenschappen; gevoeligheid, moederliefde, liefdadigheid, intuïtie, liefde, moed, dromen, zelfheling, geestelijk kunnen, oceanen.

Beroepen; verloskundige, dokter, verpleegkundige, leraar, kinderjuffrouw, gynaecoloog.

Activiteiten; alle watersoorten, wichelroede, mediteren, vasten.

Sleutelwoord; gevoel.

 

Chamuël

 

Zijn naam betekent “Hij die God ziet”.

De engel Camaël heeft vele namen die terug te vinden zijn in de geschriften. Chamuel, Kemuel, Shemuel, Seraphiel, Camiel, Camiul, Khamael, Camniel, Cancel en Jahoel.

De energie van Chamuël is helder, licht, zacht, verheffend, koesterend, teder, dragend en toch krachtig. Sommige mensen ervaren deze energie als een warme omhelzing. Ze verhoogt de trilling alsof men door Engelenvleugels gedragen wordt. De naam Chamuël betekent “God is mijn doel” of “zoeker naar God”. Zijn kleur is oranjeroze (zalmkleurig).

Door de kracht van de Liefde heeft Chamuël het vermogen te bevrijden uit iedere vorm van “gevangenisschap”. Mensen worden door hem zachtjes ontrukt aan de ijzeren greep van hun gevoelens, angsten, zorgen en behoeften, alsof ze opstijgen in een heteluchtballon. Hoop en welbehagen verdringen de zwaarte. De mens voelt zich geborgen en geliefd, wordt weer vrolijk en kan weer genieten van het levensspel. Hij verhoogt de trilling ook in onze omgeving en brengt een gevoel van diepe vrede en vertrouwen. Hij leert ons hoe we ons door het leven en de Goddelijke energie kunnen laten dragen. Hij is ook behulpzaam bij de integratie van nieuwe energieën en past het energiesysteem aan bij de groeistappen en de processen die tot inzicht moeten leiden. Chamuël is een expert op het gebied van verhoudingen en relaties.

Alle mogelijke verhoudingen verheldert hij en brengt hij in harmonie: de relatie tot onszelf, tot anderen, tot de natuur, tot God.

Of het nu gaat om de verhouding tussen geliefden, tussen levenspartners of vrienden, tussen ouders en kinderen of tussen zakelijke compagnons, zijn energie lost alle onenigheid op. Hij biedt hulp en laat zien hoe men de verstoorde harmonie kan herstellen. Hij wordt ook wel “de Engel van de Mildheid en de Tolerantie” genoemd. Omdat hij de Goddelijke schoonheid op Aarde brengt, is hij de inspirator voor alle artistieke activiteiten. De Chamuël-energie zit in gebed, zang, dans, concerten waarvan men in vervoering raakt. Hij werkt samen met de Engelen van de Muziek.

Aartsengel Chamuël en Charity: aartsengelen van de Roze straal.

Etherische oliën: ylang-ylang, bergamot.

Edelstenen en kristallen: aventurijn, gele citrien, zonnesteen.

 

Thema's

Harmonie, gemak, geestdrift, verhoging van de trilling, creativiteit, inspiratie, schoonheid, betrekkingen, partnerschap, compassie.

 

Energie

De energie van Chamuël is helder, licht, zacht, verheffend, koesterend, teder, dragend en toch krachtig. Sommige mensen ervaren deze energie als een warme omhelzing. Ze verhoogt de trilling alsof men door engelenvleugels gedragen wordt. De naam Chamuël betekent: “God is mijn doel” of “zoeker naar God”.

Zijn kleur valt onder oranjeroze.

 

Te gebruiken in volgende situaties:

als wij haast bezwijken onder de dagelijkse taken en de druk van het leven

als er in het dagelijks leven geen ruimte meer is voor vreugde, dansen en lachen omdat wij bijvoorbeeld gestresst raken door kinderen of ons werk

als iemand blijft hangen in problemen, gevoelens, treurig en depressief is

verlangen naar liefde en geborgenheid

als men zich onbemind, verlaten en verstoten voelt

als iemand niet meer kan lachen

bij het uitwerken van relatieproblemen

bij spanningen binnen familie en relatie, ook in driehoeksverhoudingen - de engelen beoordelen niet, zij gebruiken iedere situatie om ons te verbinden met onze eigen waarheid en bewustheid en om ons te ontplooien

om spanningen op de werkvloer op te lossen, ter bevordering van “team-spirit” en groepsprocessen

voor creativiteit en inspiratie

als men wil genieten van muziek

 

Met de energie van aartsengel Chamuël voelt de mens zich geborgen en geliefd en wordt weer vrolijk, hij kan weer genieten van het levensspel.

Chamuël verhoogt de trilling ook in onze omgeving en brengt een gevoel van diepe vrede en vertrouwen. Hij leert ons hoe we ons door het leven en de goddelijke energie kunnen laten dragen.

Om een ballon te laten opstijgen moet er eerst ballast worden afgeworpen. En wat een ballast slepen wij mee: waanideeën, verwachtingen, gedragspatronen waar wij aan vasthouden.

Chamuël is een expert op het gebied van verhoudingen en relaties.

Alle mogelijke verhoudingen heldert hij op en brengt hij in harmonie, vooral de relatie tot jezelf.

Veel mensen voelen zich thuis in de energie van Chamuël. Zij herinnert aan het engelachtige dat wij in ons hebben, aan de vrolijkheid, de speelsheid, de ongedwongenheid die veel mensen zich herinneren uit “een andere tijd voor de geboorte” en die zij misschien nog als kind hebben ondervonden.

Diep in zichzelf, hoe het ook gelopen is in dit leven, weten zij zeer goed dat het leven een feest kan zijn.

 

Wensen kunnen een grote krachtbron zijn, als men zich ervan bewust is en er gebruik van maakt.

Het werken met “ik ben”-zinnen en positief denken is een vorm van “wenswerk”.

Lichtwezen-Parfum Chamuël is bloemachtig, zinnenprikkelend, vol.

 

Complementaire aardengel LUCHT: citrusachtig, fris, licht.

“Ik ben”-zinnen, gebaseerd op wat men als tekortkomingen ziet, keert men om in de richting van het gewenste doel. “Ik heb geen geld” wordt “ik ben rijk” “Ik ben wanhopig” wordt “ik zie het helemaal zitten”.

Het vage, maar hevige verlangen, ergens naar smachten, lijkt de krachtigste vorm van wensen te zijn, maar deze vorm van wensen werpt juist blokkades op, vooral als wij onbewust ergens naar smachten en dit verlangen verdrongen hebben.

Terwijl een wens concreet en haalbaar is, zijn deze vage verlangens diffuus en ongrijpbaar. Zij gaan gepaard met het gevoel “dat is zo ver weg, zo moeilijk, zo buitengewoon, dat is voor mij niet weggelegd.” Daardoor kunnen wij niet of nauwelijks vervuld worden en staan zij een volkomen, vervuld leven in de weg.

Wie eens goed kijkt naar zijn wensen en verlangens kan zien of ze haalbaar zijn of dat zij uit het verleden stammen en allang niet meer van toepassing zijn.

Dan is het makkelijk om ze te laten vallen. Sommige wensen blijken een illusie te zijn, een onwerkelijke verwachting. Er zal echt geen prins op een wit paard of een supervrouw komen om onze behoeften volledig te vervullen. Dat is onmogelijk, alleen al omdat onze behoeften iedere dag anders zijn en wij zelf ook doorlopend veranderen.

De partner is een persoon met een eigen dynamiek, die de relatie verrijkt: die betrokkenheid voelt voor zijn partner in vreugde en verdriet.

Als men precies weet wat men verlangt, dan verdwijnt het vage beeld van de “prins” respectievelijk “supervrouw” en krijgt het verlangen een concrete vorm.

In hopeloze, uitzichtloze situaties sluit men zich vaak af voor hulp en verandering.

Men voelt zich slachtoffer, hulpeloos en in de steek gelaten, en alles is zinloos.

De berusting kan zo groot zijn dat alle hulp wordt geweigerd of uit de weg gegaan.

Als het lukt om in dergelijke situaties hoop te hebben en om een wonder te vragen (volgens het logische verstand iets onmogelijks) dan gaat de deur open voor hulp en verandering. Er komt beweging in de geblokkeerde en vastgehouden gevoelens.

 

Haniël

 

Hoewel hij overkomt als een bijzonder krachtige, sterke, koninklijke macht, heeft de energie van Haniël toch een zacht karakter. Zij verbindt het hogere bewustzijn met de aardse kracht. Daarnaast brengt zij ons in ons centrum en ontspant. De belangrijkste kleurtrilling van Haniël is lichtblauw. Zijn energie is een soort Lichtstraal, een laserstraal die op ons schijnt. Haniël stimuleert en herinnert ons aan wie wij werkelijk zijn met al onze capaciteiten en geeft ons moed om dit in ons leven tot uiting te brengen. Hij lost onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens op, zodat het ons lukt om de uitdaging en de omgeving te accepteren en ons voor de buitenwereld open te stellen. Hij biedt ook hulp bij het doorzien van illusies. Hij lost kleinerende gedachten en gedragspatronen op, laat ons zien waar we staan en wat onze volgende stap is en geeft ons de moed deze stap te zetten.

 

Thema’s

Inzicht, ware grootte erkennen en beleven, bewustheid in het dagelijks leven integreren, helder inzicht, illusies doorzien, met zelfinzicht handelen en zijn, vreugde, kracht, zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, grootsheid, kalme stilte.

 

Energie

Alhoewel hij overkomt als een bijzonder krachtige, sterkende, koninklijke macht, heeft de energie van Haniël toch een zacht karakter. Zij verbindt het hogere bewustzijn met de aardse kracht. Daarnaast brengt zij ons in ons centrum en ontspant. De belangrijkste kleurtrilling van Haniël is lichtblauw.

De energie van Haniël geeft ieder wezen de kracht om op te staan, zich op te richten en tot volle wasdom te komen. De oorspronkelijke vorm en bestemming worden verwezenlijkt. Zij versterkt, zuivert en brengt energieën met elkaar in evenwicht.

 

Te gebruiken in volgende situaties:

om blokkades in de capaciteiten op te heffen.

bij onzekerheid, denken dat men niets kan

als er knopen moeten worden doorgehakt

wanneer men zich – uit angst of hopeloosheid – door druk van buitenaf gedwongen voelt zijn eigen waarheid te verloochenen

als men onder druk staat en wanhopig is door alle zorgen

voor een heldere blik, versterking van het derde oog

de essence kan ook bloemen, planten en dieren versterken

 

 

Samenwerking met de energieën, directe band met opgestegen Meesters Sanat Kumara, Maha, Cohan, Orion, Helion en Hilarion.

 

Complementaire aardengel “Boom”

Wie leeft naar zijn “ware” grootte, zijn eigen licht, inspireert anderen om dit voorbeeld te volgen. Het ontplooien en gebruiken van onze capaciteiten hoeft niet inspannend en zwaar te zijn. Als wij onze capaciteiten met wijsheid gebruiken en vertrouwen in onszelf hebben, kunnen wij meer dan wij denken. En toch blijven we denken dat het zelfbeeld dat wij ons gevormd hebben juist is en vergeten we ons ware wezen. Wij zijn voorover gevallen in de modder en geloven dat de zwarte vegen op ons gezicht werkelijk bij ons horen. Dat anderen ons ook zo zien, bevestigt deze overtuiging alleen maar. Een goede wasbeurt zou echter al genoeg zijn om ons ware uiterlijk weer zichtbaar te maken. Maar waarom zouden we, als we zeker weten dat we er groezelig uit horen te zien?

 

Haniël is een leermeester in het thema illusies en verwachtingen. Niet alleen laat hij ons bewust worden van onze verborgen verwachtingen, hij laat ook zien of die gerechtvaardigd zijn of irreëel. Het is duidelijk dat men van een sinaasappel niet kan verwachten dat hij licht geeft in het donker. Maar soms zijn verwachtingen die wij hebben van onze partner of andere mensen, situaties of onszelf net zo irreëel, alleen valt het ons niet op. Pas als wij steeds weer in onze verwachtingen teleurgesteld worden, zijn we misschien bereid om na te gaan of ze misplaatst zijn.

 

Bij het werken met Haniël herkennen we aanzienlijk sneller onze patronen en innerlijke gevoelens. Ook komen onze zelf opgelegde, maar ongewenste beperkingen duidelijk naar voren.

 

Uriël

 

Uriël is de meest aardse van de Aartsengelen. Hij is het meest verdicht en het sterkst verbonden met de Aarde. Op de brug tussen het Goddelijke en het Aardse vormt hij het bruggenhoofd naar de materie. Zijn energie is krachtig, versterkend, stabiliserend, structurerend, ordenend, geeft energie en is toch rustig. Deze energie geeft vaart en krachtige doelbewustheid. Zijn kleur is Klik op de afbeelding om de link te volgenpurper/robijnrood. Zijn naam betekent “vuur van God”, “licht van God”, “vlam van de Zon”, “licht dat van God komt” en als hoeder van de orde en de materie onderwijst Uriël het beheersen van de materiële wereld. De engel Uriël is de aartsengel van het goddelijke vuur, de engel des onheils en de engel der tegenwoordigheid. Als een van de krachtigste aartsengelen, en in zijn hoedanigheid van tegenwoordigheid is hij in staat de helderheid van de Troon te weerspiegelen. Zijn symbool is een bliksemflits en het was Uriël die, als engels des onheils, naar Noach werd gezonden om hem te waarschuwen voor de komende zondvloed. Uriël is de heerser (samen met Cassiel) van de zaterdag en het teken van de waterman. Hij word soms met een perkamentrol, of boek, afgebeeld; dit stellen Gods wetten voor. Andere benamingen van Uriël luiden: engel van profetie, engel van berouw, engel van de donder & bliksem, engel van verschrikking, gezicht van God en engel van de Kabbalah.

 

Hij helpt ons om ons weer bij de Goddelijke Orde aan te sluiten en in overeenstemming hiermee te leven. Hij brengt ons in het hier en nu, brengt bewustheid in het dagelijkse leven en helpt om spiritualiteit in het alledaagse te beleven. Omdat ook geld een verschijningsvorm van het Goddelijke in de materie is laat hij zien hoe materie, rijkdom en spiritualiteit met elkaar op goede voet kunnen staan. Maar hij helpt ons ook te onthechten als we te zeer in de materie verstrikt zijn geraakt en te sterk gehecht aan geld en fysieke zaken.

Uriël brengt, als de hoeder van het fysieke lichaam, Lichaam, Geest en Ziel in harmonie. Hij versterkt het vermogen om naar de wijsheid van het lichaam te luisteren en daardoor de structuren en verbindingen tussen het fijnstoffelijke en het grofstoffelijke lichaam te versterken. Hij geeft ook ondersteuning bij op genezing gerichte handelingen. Uriël wijst tevens op alle gebieden waarin de materiële werkelijkheid niet overeenstemt met het Goddelijke Plan of ideaal. Onvervulde wensen komen met name naar voren wat betreft wonen, het lichaam, relaties, ruimte voor zichzelf en geld verdienen.

 

Omdat hij de materiële werkelijkheid in harmonie brengt met het ideaal dat we voor ogen hebben, kan hij ook helpen bij het naar eigen ideaalbeeld vormen van het lichaam. Hij maakt duidelijk waarom het lichaam niet in orde is en hoe het dan wel moet zijn. In tegenstelling tot Raphaël die door middel van de Liefde geneest, is de manier van Uriël het restructureren, hervormen. Uriël staat ook bekend als de Aartsengel voor Vrede en Toewijding. Hij lost de spanningen op tussen het plan en de status-quo en brengt vrede tot stand tussen het heden en visioenen of menselijke verwachtingen. Wetenschappers kunnen zijn energie gebruiken om inzicht te krijgen in de wetmatigheden van de materie.

 

Engel van geestelijke bijstand. Vuur van god,licht van god, vlam van de zon.

Hij helpt onze grootste teleurstellingen om te zetten in onze grootste zegeningen soms is het in rook opgaan van een luchtkasteel vaak door een onplezierige ervaring nodig om de mogelijkheid van een ander leven,begrip en nieuwe kansen te kunnen zien.

 

Symbolen van Uriël.

Element; aarde, metaal; ijzer, lood.

Goden; Ceres, Cerrydwen, Demeta, Persephone, Andonis, Dionysus, Herne, Pan, Thor.

Kleuren; zwart, bruin, geel, goud, wit.

Stenen; rotskristallen, toermalijn, onyx, jaspis, azuriet, amethist, kwartssoorten.

Kruiden / planten / bloemen / bomen; ceder, cypres, smeerwortel, kamperfoelie, klimop, granen, magnolia, patachoelie, noten, eiken, sleutelbloem.

Eigenschappen; het lichaam, groei, geld, creativiteit, geboorte, dood, materie, vruchtbaarheid, heling, meeleven, stabiliteit, succes, kracht, praktische wijsheid, mysterie.

 

Uriël aanroepen

Uriël,engel van vrede en redding,hoor mij aan; geef mij de wil om zachtmoedig en vol vriendschap te leven en laat mij niet onnodig energie verspillen wapen mij tegen de gevaren van lusteloosheid en verveling.die mijn vooruitgang blokkeren en mij wegdrijven van geluk en succes.

Machtige Uriël, verlicht mijn geest met uw wijsheid geef mij kracht om te willen en om andere te helpen.

 

Engelenkoren, de Engelentrap:

In alle overleveringen van de engelenleer is sprake van een opklimmende hiërarchie van verschillende orden (of koren) van engelen. Wat betreft de namen en aantallen van de koren zijn er veel verschillende versies.

De bekendste christelijke versie werd in de 5de eeuw uitgewerkt door Dionysios de Areopagiet, een Syrische monnik die het systeem uitvoerig beschrijft in zijn boek De hemelse hiërarchie:

Deze versie is ontstaan en door gegeven door Paulus. Paulus heeft in Athene een geheime school opgericht, de Areopagasus. Op deze school werd aan de leerlingen de kennis doorgeven die Paulus in de geestelijke wereld had opgedaan. Waarover Paulus in het openbaar niet wilde spreken, omdat de mensen dat gewoon niet wilden of konden begrijpen. Eeuwen lang werd deze kennis mondeling door gegeven, zoals dat normaal was in deze tijd. In de 5e eeuw besloot de toenmalige leider van de school (Dionysios de Areopagiet) de kennis van Paulus op te schrijven.

Dit hiërarchische stelsel werd in de heersende stroming van de westerse cultuur als het klassieke werk over dit onderwerp erkent en werd door Dante en Milton overgenomen in hun epische engelensagen.

 

Het stelsel bestaat uit negen koren, die in drie triades zijn gegroepeerd.

 

De eerste triade:

De Serafijnen

De serafijnen zijn het engelenkoor met de hoogste rang. Ze worden de “brandenden” genoemd, omdat hun licht zo intens helder is dat het voor een sterveling onmiddellijk zou doen verbranden. Deze engelen van liefde, licht en vuur vliegen rond de troon van God en zingen het trisagion, een lofzang op het driemaal heilige.

Ze absorberen en reflecteren het goddelijk licht en geven het door aan het volgende koor. Hun heersende vorsten zijn onder andere Serafiël en Metatron.

 

De Cherubijnen.

De mollige babycherubijntjes die we kennen van schilderijen uit de Renaissance hebben niets te maken met de machtige cherubijnen, die in rang het tweede koor der engelen vormen – alleen de serafijnen overtreffen hun ontzagwekkende straling.

Cherubijnen reflecteren de kennis en de wijsheid van God. In het Oude testament treden ze op als bewakers van de hof van Eden na de zondeval. Op de ark des verbonds, het machtige geheime wapen van de Israëlieten op hun tocht door de woestijn, bevonden zich twee gebeeldhouwde cherubijnen. Hun aanvoerders zijn onder andere Kerubiël en Ofaniël.

 

De Tronen.

De tronen zijn de “veelogige brandende wielen” van de merkaba, de heilige triomfwagen, die rond de troon van God cirkelt in eendracht met de cherubijnen. Ze reflecteren het geloof in de kracht en glorie van God, en er wordt wel gezegd dat ze zich in de vierde hemel bevinden. Hun heersende vorsten zijn Tzafkiël en Oriël. De Tronen vormen de bouwstof van de wil, de Cherubijnen vormen de bouwstof van de harmonie en wijsheid en de Serafijnen vormen de bouwstof van de liefde.

 

De tweede triade:

De overheden.

De engelen van dit koor, die ook wel de “heerschappijen” of “heren” worden genoemd, of Hashmallim in de Hebreeuwse leer, streven naar de hoogste genade en weerspiegelen het verlangen om boven de aardse waarden uit te stijgen. Ze zouden het gebied bewonen waar de geestelijke en fysieke niveaus in elkaar over beginnen te gaan en controleren de taken van de engelenkoren onder hen. Hun heersers zijn Zadkiël, Zachariël en Teratel.

 

De krachten.

De engelen van het koor van de krachten zijn verantwoordelijk voor de bewegingen en cycli van alle sterren en planeten van het heelal. Ze beheren alle natuurwetten en zijn daarom verantwoordelijk voor de wonderen die met deze wetten breken. In de kabbala worden ze de Malachim of Tarshishim genoemd. Ze weerspiegelen alle idealen van de kracht; de moed van helden en de deugdzaamheid van heiligen. Hun regenten zijn onder andere Rafaël, Barbiël, Sabraël en Hamaliël.

 

De machten.

De engelen van dit koor zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de paden die naar de hemel leiden en voor het geleiden van verdwaalde zielen naar deze paden. Ze houden de wereld in balans en verdedigen haar voortdurend tegen demonen. Ze hebben de macht gekregen om zowel te straffen als te vergeven en misschien zijn zij het die ons soms wakker schudden als we van het rechte pad afdwalen. Ze weerspiegelen het verlangen om zich tegen het kwaad te verzetten en goed te doen.

Kemuël en Verchiël zijn enkele van de aanvoerders van de machten.

 

De derde triade:

De vorsten.

De engelen van het zevende koor begeleiden de heersers en leiders op aarde, en ook landen en bevolkingen. Samen met de beschermengelen werken ze aan het stimuleren van de individuele verantwoordelijkheid en ze kunnen zich met het doen en laten van mensen bemoeien op een manier die zelden wordt opgemerkt. Ze zouden ook godsdiensten begeleiden op de weg naar de waarheid. Cerviël is een van de heersende vorsten van dit koor.

 

De aartsengelen.

Aartsengelen zijn de herauten van God; ze verschijnen aan de mensen met boodschappen en decreten van het “hogere”, zoals Gabriël dat bijvoorbeeld deed bij de Maagd Maria en bij Mohammed om hem de Koran te dicteren. Dit zijn de engelen die het vaakst door mensen worden waargenomen, want de beschermengelen blijven meestal onzichtbaar. Ze kunnen ook voor ons bemiddelen om vergiffenis te krijgen voor onze zonden. Een goed voorbeeld hiervan is de Maagd Maria, die na haar tenhemelopneming een aartsengel werd.

De bekendste vorsten van dit koor zijn Michaël, Rafaël, Gabriël en Uriël.

De engelen.

De laagste orde der engelen is het meest bij de mensheid betrokken. Ze begeleiden en beschermen ons. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat een auto niet van de weg raakt en proberen ongelukken en rampen zo veel mogelijk te voorkomen. Ze kunnen zich niet met ons lot bemoeien, maar hoe vaker we om hulp vragen, hoe groter de kans op een gelukkig lot.

Bij dit koor horen ook de beschermengelen en Adnachiël is hun heerser.

 

Eigenlijk bestaan er geen 9 maar 10 koren.

 

Het laatste koor bestaat uit ons, de mensen.

We beginnen ons steeds bewuster te worden van onze plaats in het kosmische geheel en onze plek onder aan de Engelenladder. We zijn lid van de grote, alle werelden omvattende, kosmische gemeenschap. Dit zijn we altijd al geweest, maar in de loop van de eeuwen zijn we onze plek vergeten. De laatste jaren begint het besef weer te groeien dat er Engelen bestaan. Mensen en Engelen volgen dezelfde evolutie weg, dezelfde weg van groei en ontwikkeling. De Engelen en Aartsengelen zijn ons steeds 1 of 2 stappen voor. Dieren, planten, mineralen lopen 1, 2 of 3 stappen achter ons. Onze ordening op aarde is een onvolmaakte afspiegeling van de ordening zoals de geestelijke wereld die kent.

 

Sinds de middeleeuwen is bekend dat de Aartsengelen elkaar gedurende een periode van 350 jaar afwisselen. In deze periode klimt een Aartsengel op naar de sfeer van de Oerkrachten om de hele mensheid ten dienste te zijn met zijn energie. In deze eeuwenoude kennis gaat men uit van 7 Aartsengelen die dit bijzondere werk verrichten en gedurende 350 jaar actief zijn. Er is sprake van een cyclus van 7x ongeveer 350 jaar, voordat er weer een nieuwe cyclus begint.

 

De tijden waarin zij de laatste 2000 jaar actief waren ziet er als volgt uit:

Oriphiël           200 v. Chr.   - 150 n. Chr.

Anaël               150               - 500 n. Chr.

Zachariël         500               - 850 n. Chr.

Rafaël              850               - 1190 n. Chr.

Samuël            1190             - 1510 n. Chr.

Gabriël            1510             - 1879 n. Chr.

Michaël           1897             - heden.

 

De energie van Michaël is heftiger en krachtiger (maar tegelijkertijd ook beschermend) dan van de andere 6 Aartsengelen. Als Michaël verschijnt en aan het werk gaat, dan gaat de aarde en de mensen door allerlei crises heen. Michaël is de grote schoonmaker op het geestelijk vlak, hij woelt en schudt het leven flink door elkaar. Hij maakt ons meer bewust van de geestelijk wereld, hij opent het gordijn dat ons zo lang van de geestelijke wereld gescheiden hield van de materiële wereld, hij legt een sterk verlangen van vrijheid in ons neer, hij wijst ons de weg naar binnen, hij brengt ons ertoe om ontmoetingen ook tot echte ontmoetingen te maken, hij helpt ons oud karma los te laten, hij stuurt ons de nieuwetijdskinderen- om gevoelig te worden voor zijn werk, hij bereidt ons voor op de geboorte van de innerlijke Christus ons en op de ontmoeting met de kosmische Christus.

 

Mensen kennen in een Michaël periode allerlei breuken in hun leven: huwelijke en vriendschappen lopen stuk en ook tussen ouders en kinderen ontstaat er vaak een verwijdering en afstand. De toename van echtscheidingen is een gevolg hiervan. Het is niet alleen maar negatief, maar vooral bedoeld om op eigen benen te leren staan en trouw te leren blijven aan jezelf, je eigen gevoel en innerlijk weten.

 

Beschermengelen

Naast de Aartsengelen en persoonlijke engelen zijn er ook Beschermengelen. Het gaat me te ver om iedere beschermengel uit gebreid te omschrijven, vandaar alleen de naam en waarmee een beschermengel je kan helpen.

 

 


Engel van het Helende vuur: Atuniël

Engel van geduld: Arokel

Engel van vreugde: Simchaël

Engel van welvaart: Niphnaël

Engel van schoonheid: Channiël

Engel van waarheid: Jehoël

Engel van Innerlijke Vrede: Lebadel

Engel van vertrouwen: Schaluël

Engel van bescherming: Omadel

Engel van dankbaarheid: Jehudiël

Engel van vervolmaking: Kalilel

Engel van zuiverheid: Barurel

Engel van geloof: Chesedel

Engel van muziek: Zamruël

Engel van rechtvaardigheid: Sadakiël

Engel van oprechtheid: Jeschurel

Engel van gehoorzaamheid: Jischmahel

Engel van Liefde: Ahavaël

Engel van het onderbewustzijn: Jarechaël

Engel van geluk: Tobiaël

Engel van Succes: Kisjronel

Engel van het huisgezin: Baitel

Engel van flexibiliteit: Karaliël

Engel van respect: Hagdudel

Engel van reinheid: Baralel

Engel van stabiliteit: Amanaël

Engel van medeleven: Nachumel

Engel van diepgaande kennis: Chochmaël

Engel van seksualiteit: Anaël

Engel van orde: Arakiël

Engel van sterkte: Ezekiël

Engel van het bewustzijn: Sjernezel

Engel van vriendschap: Amitiël


 

Hemelen

De uitdrukking “In de zevende hemel zijn” gebruiken we als we heel gelukkig zijn en dat klopt, want de zevende Hemel het rijk van perfectie, de plek waar God zich bevind.

 

De Eerste Hemel

De heersende Engel van deze Hemel is Sidriël. De Eerste Hemel bevat alles van het driedimensionale heelal. In dit rijk wonen alle Engelen die heersen over de sterren, planeten en natuurverschijnselen.

 

De Tweede Hemel

De Tweede Hemel heet Raquia en de heerser is Barakiël. Dit is het rijk waar Engelen die iets fout hebben gedaan de dag des oordeels moeten afwachten. Sommige gevallen Engelen worden hier ook gevangen gehouden. Volgens het Islamitische geloof woont in dit rijk Jezus Christus.

 

De Derde Hemel

De heerser van de Derde Hemel, Shehagim, is Baradiël. In het Zuidelijke gedeelte van dit rijk bevind zich het Hof van Eden en de Boom des Levens, die worden bewaakt door 300 Engelen van het Licht. Goddelijke bijen maken hier Manna, de hemelse nectar, die de Israëlieten hielp om hun zwerftocht door de woestijn te overleven. In het Noordelijke gedeelte van Shehagim bevindt zich de hel met al zijn gruwelen.

 

De Vierde Hemel

De Vierde Hemel heet Machanon en wordt geregeerd door Zahakiël. Dit is de vindplaats van het “Hemelse Jeruzalem”, de Heilige Tempel, en het Altaar van de God.

 

De Vijfde Hemel

De heerser van de Vijfde Hemel is, die Machon of Ma'on wordt genoemd, is Zadkiël of, volgens andere bronnen, Sandalfon.

De Zesde Hemel

Meestal wordt Aartsengel Michaël genoemd als de heerser van Zebul, de Zesde Hemel. Hier wordt alles geregistreerd wat op Aarde gebeurt: de natuurverschijnselen en de daden van mensen. Deze gegevens worden samen met vele andere onderwerpen zoals Astrologie en Ecologie, bestudeert door de Engelen. Er wordt ook gezegd dat hier zeven Feniksen verblijven.

 

De Zevende Hemel

De hoogste van de hemelen wordt Araboth genoemd en wordt geregeerd door Aartsengel Michaël of misschien door Cassiël. Dit is het huis van de God en de hoogste Engelenkoren: de Serafijnen, de Cherubijnen en de Tronen. Er wordt beweerd dat er hier ook geesten van ongeboren mensen verblijven.

 

De Sterrepoort-techniek

Translation of “The Star Gate Technique”

Een sterrepoort is een energieveld met een centrale poort om aardgebonden zielen en de negatieve energie, die hen weghoudt van heling en ontwikkeling, te bevrijden zo dat zij naar het rijk van de geesten kunnen terugkeren. Zielen, gevangen tussen dimensies, dragen de energie van het bewustzijn en de energie van de gevoelsbanden waarmee ze stierven nog met zich mee en zijn verward. Deze gevoelens zijn gewoonlijk angst, verdriet, hopeloosheid, pijn of verlies en kan ook elk ander gevoel zijn dat geen liefde is. Deze energiekoorden omgeven onze aarde en belemmeren de mensheid in hun ontwikkeling naar hogere dimensies van liefde. Een Sterrepoort is een poort van liefde en harmonie die deze energieën aantrekt om hen te helpen op te stijgen tot het rijk van de liefde. Dit helpt de zielen de negatieve energie waarmee ze zijn omgeven te bevrijden en helpt ook de mensheid te evolueren.

 

De Sterrepoort-techniek gebruikt de engelenenergie en de energie van ons hart, verbonden met het Hart van God en het Hart van de Aarde, om een brug of een poort te creëren tussen hemel en aarde. Binnenin ons hart bestaat een energiesfeer die meetrilt en op één lijn staat met de “Eenheidsenergie”. De Sterrepoort-techniek creëert een permanente energiesfeer, identiek aan onze hartsfeer van Eenheid, als (toegangs-)poort. Deze kan gebruikt worden door verloren zielen en negatieve energie, gevangen tussen de rijken van hemel en aarde, om naar de hemel op te stijgen.

Zielen en disharmonische energie worden aangetrokken door de sterrepoort door de helingintentie die geplaatst wordt binnenin de sterrepoort. Wanneer je een sterrepoort creëert is het belangrijk om de intentie van jezelf en/of de groep duidelijk aan te geven. Je kan bijvoorbeeld een sterrepoort creëren om verloren zielen en energie rond een ramp te bevrijden en/of een bewustzijn zoals misbruik te bevrijden. Indien nodig moet de intentie een beschrijving bevatten van de gebieden van de wereld, de gevoelens en emoties van specifieke zielsgroepen die gestorven zijn en die de gebeurtenis hebben veroorzaakt. Het kan ook gebruikt worden om gebeurtenissen uit het verleden te helen zoals oorlogssituaties en rampzalige gebeurtenissen in de wereld.

Sterrepoorten zijn uitstekend in bejaardentehuizen of de kamer van een stervende, ziekenhuizen, kerken, funeraria of elke andere plaats dat een poort voor de ontwikkeling van zielen en energieën kan gebruiken. Sterrepoorten kunnen niet zonder enige reden geplaatst worden, ze zijn enkel van belang voor het hoogste goed en de hoogste heling van zielen en energieën en de heling van de mensheid. Sterrepoorten zijn permanente niet-gelokaliseerde energiesferen die de aarde omringen en die in stand gehouden worden door engelen zolang dit nodig is om de wereld te helpen helen.

 

Sterrepoorten kunnen gecreëerd worden door iedereen die ingewijd is tot de gevorderde I.E.T.-straal, alleen of in groep. In groep hoeft er enkel één persoon ingewijd zijn tot de gevorderde I.E.T.-straal. Wanneer je een sterrepoort creëert kan je een golf van energie voelen dat op jou heeft gewacht als een aardengel om een thuispoort te creëren. Dit proces verlicht ook je hart met liefde en dankbaarheid van de engelen en van God voor je dienstbaarheid. Een sterrepoort is een schitterende ster die de weg naar huis en een terugkeer naar Liefde verlicht.

 

Sterrepoorten kunnen alleen of in groep gecreëerd worden. Wanneer je met een groep bent kan je hand in hand in een kring staan.

1.   Hart-verbinding en gebed: breng een engel-hart-verbinding tot stand met de engelen en bied het volgende gebed aan:

      “Beste engel Ariël, helingengelen en alle engelengastheren. Wees hier bij ons aanwezig en omring ons met een roze bel van liefde, licht en bescherming. Moge dit proces voor het hoogste goed en de hoogste heling zijn van onszelf en de mensheid. We bieden ons hart, ons verstand, lichaam en ziel aan in goddelijke dienstbaarheid om een sterrepoort te creëren van liefde en licht.”

2.   Intentie:

      “Vandaag vragen wij dat dit proces dienstbaar mag zijn om een sterrepoort te creëren voor de healing en bevrijding van alle zielen en negatieve energie die bestaan (vermeld plaatsen, mensen, gevoelens, en/of situaties) en die gevangen zijn tussen de dimensies van hemel en aarde. Moge de poort die wij creëren met Uw Liefde als een schitterende ster zijn om hen naar huis te leiden in het Hart van God.”

3.   Hartwiel: creëer een hartwiel met 11 stralen van licht die uit je hart komen als stralende bakens naar de zielen/energieën die je wilt bevrijden. Zend de stralen uit, met de intentie die je juist gemaakt hebt, en naar de engelen die de zielen en energieën leiden.

4.   Creëer piramiden:

      We vragen de engelen een piramide te creëren waarvan de punt ± 3350 meter (11 000 voet) boven de kamer ligt en met een opening in haar top.

      We vragen de engelen een piramide te creëren waarvan de punt ± 3350 meter onder de kamer ligt en met een opening aan de top.

5.   Hartestraal: creëer een I.E.T.-hartestraal die de piramiden zal vullen met de violette straal en de violette vlam.

6.   Creëer een I.E.T. energie-vortex: (stappen 2 en 3)

      a. Begin energie rond de groep of rond je lichaam te draaien met de klok mee om energie van de engelen en vanuit het Hart van God naar beneden te brengen. Doe dit ongeveer 1 à 2 minuten en beweeg de energie sneller en sneller totdat het voelt alsof deze een piek heeft bereikt.

      b. Breng met je intentie en je gedachten de energie langzaam naar beneden en begin de energie tegen de klok in te draaien om energie vanuit de aardester naar boven te brengen. Doe dit ongeveer 1 à 2 minuten en beweeg de energie sneller en sneller totdat het voelt alsof deze een piek heeft bereikt.

7.   Wanneer de energie tegen de klok in een piek heeft bereikt, breng dan je armen naar boven op het moment dat de energie van je intentie wordt bevrijd. Je kan een golf van lucht en energie voelen wanneer je dit doet. Houd je armen omhoog totdat je voelt dat de energie bevrijd en verminderd is en tot harmonie is gekomen.

8.   Breng je handen langzaam naar beneden om op te gaan in de éénheid van energie tussen hemel en aarde. Je kan een golf van energie voelen in je hart wanneer de vereniging volledig is. Houdt dit ongeveer 1 à 2 minuten aan totdat alle energie geharmoniseerd voelt.

9.   Gebed van dank.

      “Beste God, wij/ik dank(en) u voor je hulp in onze dienstbaarheid voor Liefde en heling. Moge deze sterrepoort gebruikt worden als een poort voor heling en éénheid van hemel en aarde.”

 

Handboek voor het Gebruik van je Vleugels

Inleiding:

Engelen hebben vleugels, zoals we allemaal geleerd hebben. Gebruiken ze die vleugels alleen om te vliegen? Of worden ze ook nog ergens anders voor gebruikt? Het antwoord is Ja, want de vleugels zijn vibrationele instrumenten die Engelen gebruiken om ons aan te raken.

 

Als dit gebeurt is het voor de engelen zelf een overweldigend gevoel van vreugde en wij hebben dan vaak het gevoel dat de haren op onze armen overeind gaan staan (kippenvel).

 

Velen van ons hebben vergelijkbare vleugels die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om andere mensen aan te raken. Met dit Cadeautje wil ik jullie graag wat Vleugel Activatie Woorden aanreiken, die uit de White Time filosofie komen en die jullie de mogelijkheid geven om te leren je eigen vleugels te gebruiken, zodat jullie de menselijke engelen kunnen zijn die je werkelijk bent.

 

Stel je voor, als je wilt, dat je een wanhopig en/of verdrietig mens tegenkomt en dat je weet dat je de illusie van wanhoop en verdriet zou kunnen verminderen, of zelfs weg zou kunnen nemen wanneer die persoon er mee in zou stemmen, dat je hem/haar omhelst. Je kunt het echter ook gebruiken als je iemand een healing geeft of een kind troost wilt bieden. Hier hebben jullie de gelegenheid om je Engelen Zijn werkelijk te leven!

Soms betekenen dat, dat je Engelenenergie geeft zonder dat deze beantwoord wordt. Dat is echter niet erg. Verspreidt deze energie op een manier zoals alleen jij dat kunt! Je kunt dit doen doormiddel van de persoon te omhelzen bij elke gelegenheid die zich voordoet. Maar wanneer het niet mogelijk is om ze aan te raken, doet het dan met behulp van je voorstellingsvermogen en stuur met je gedachtekracht deze Engelenenergie naar de mensen.

 

We kunnen op deze Engelenomhelzingen nog een turbo zetten, een extra boost geven door het te vermengen met je hart en Liefdes energie. Wanneer je dat doet, zullen de hogere Engelen vibraties met zo‚n kracht door je eigen wezen stromen dat je nooit meer dezelfde kunt zijn. Door zo een menselijke Engel te zijn zal je eigen illusie van wanhoop en verdriet verdwijnen, want deze vorm van positief en constructief dienen geeft je Verlichting! Wanneer je deze gereedschappen in je dagelijks leven gaat gebruiken, (en na enkele malen oefenen heb je de woorden niet meer nodig) til je jezelf en zo de hele mensheid naar een hoger niveau.

Het vinden van Liefde, vrede, broeder/zusterschap en eenheid zijn een van de grootste drijfsferen in de mens. In deze speciale tijd, waarin de mensheid probeert zijn weg terug naar Thuis te vinden, zijn er vele mogelijkheden om dit te ondersteunen. Helpt de mensen in je omgeving bij het ontdekken van hun vleugels. Zoek naar de engelen om je heen en help hen, hun ware natuur te ontdekken. Als ze het woord Engel niet willen gebruiken, bedenk dan een ander woord. Spreek de taal die voor hen te begrijpen is. Raak anderen aan met jullie vleugels en passie, je verhoogt hiermee ook je eigen gevoel van Thuis. Jullie worden niet alleen de menselijke Engelen die je werkelijk bent, maar jullie trekken ook de andere Engelen van Thuis aan. Wij staan niet alleen! Wij zien de Engelen niet, maar ze zijn er wel degelijk met honderden engelen te gelijk en iedere dag om ons heen.

Iedereen heeft zo zijn eigen Engelengroep waarmee hij/zij kan werken! Leef in die wetenschap, en vertrouw op je innerlijke leiding, en vraag je Engelen om je intuïtie te versterken en je te inspireren bij jou Engelenwerk! Klop aan die Engelendeur en Het zal opengaan! Misschien zonder dat je het bewust bent, worden degenen die in onze nabijheid vertoeven op diepe lagen van hun Zijn door ons aangeraakt. Wij veranderen, door zo te werken, de patroon van Al Dat Is.

 

Zie hoe de mensen uit alle maatschappelijke lagen naar hogere waarheden zoeken. Zie hoe de denkbeeldige lijnen, die ons nog gescheiden houden, vervagen en zie hoe uitermate interessant het is om juist in deze tijd geïncarneerd te zijn!

 

Spread your Wings and Fly!

 

Woordenlijst voor de activatie van je Engelen Vleugels

Cicka: (spreek je uit als Siska) Hiermee sla je de vleugels om jezelf heen. Dit is goed om jezelf te beschermen, bijvoorbeeld als je gaat slapen. Je kunt ook je vriend(in) of geliefde daarbij insluiten en is heel fijn voor als je de liefde bedrijft.

Datté/Matté: De rechtervleugel strekt zich uit naar rechts. Kan gebruikt worden om de vleugel ergens boven te houden.

Darvash: De vleugels zullen nu gesloten worden op de gewone manier. Laat ze zo niet te lang zitten, maar gebruik ze!

Dermi: Dit woord zal je vleugels helemaal sluiten. Je kunt zo je vleugels verbergen. Niet eens een helderziende kan ze dan ontdekken.

É’sava/Sava: Dit zal de vleugels van je Licht lichaam weer sluiten. Dit zal helpen om de energie van je hart chakra weer in de normale toestand te brengen.

Môné/Dôné: De linkervleugel strekt zich uit naar links en kan gebruikt worden om de vleugel links ergens boven te houden.

Narmach: Dit opent je vleugels van je Licht lichaam. Dit heeft een effect op de energie van het hart chakra; de energie zal vanuit het hart weer terug gaan naar de vleugels. Deze vleugels zijn ook van belang op de Nieuwe Aarde!

Packér/Packor: Hiermee raak je voorzichtig iemand aan met je vleugels of alleen met de toppen van je vleugels. Een slimme manier voor als je net begint met een healing om deze zo zacht en zo lief mogelijk te laten verlopen.

Randisch: Flapperen met je vleugels. Je moet je vleugels steeds schoon houden. Als je dit doet kun je God persoonlijk vragen om hulp. (Highest of the Highest). Als je flappert met je vleugels zul je al het spirituele afval van jezelf en de mensen om je heen verwijderen!

Rannin: Stel je voor dat je iemand knuffelt, dan is het goed om de vleugels om hem heen te slaan zodat hij zich geborgen voelt. (super voor kinderen)

Rannish: Recht vooruit, dit is een goede manier om te starten met je healing. Je zit bij de cliënt zijn hoofd en je houdt je vleugels langs de cliënt heen. Mochten ze in bed liggen, langs hun bed.

Sane: (uitspreken op de engelse manier). De vleugels zullen zich openen net als van een vogel of een vlinder en dat ligt aan hun vorm. Hier telt de gedachten zowel als het gesproken woord.

Skegé: Alle twee de vleugels recht op. In deze positie kun je het gouden licht naar de toppen van de vleugels brengen en het witte licht kun je naar je kroonchakra brengen, als je dat wilt. Je kunt deze kleuren ook andersom gebruiken.

 

Oefening:

Het beste is deze oefening uit te voeren met drie personen. Twee personen gaan op ieder een stoel tegenover elkaar zitten. De knieën van deze twee personen mogen elkaar aanraken. Je kunt de armen en handen langs de benen leggen en de handen van elkaar pakken. De derde persoon gaat nu in het midden zitten, op en tussen de andere twee personen in, en deze twee personen, die op de stoelen zitten, spreiden samen de vleugels om de derde persoon die in het midden zit. Je kunt bijvoorbeeld het woord Rannin gebruiken. Blijf zo een poosje zitten, zolang als je wilt en voel die energie, die geborgenheid, die koestering! Veel plezier in het ontwikkelen van je Engelen Vleugels!

 

De woorden voor de activatie van de vleugels zijn van Channie Cha Centara.

 

 

 

andere behandelingen

1-kort-consult

1-kort-consult

Nu tijdelijke een aanbieding voor een kort consult van rond de 30 minuten Met paranormale en helderziende waarnemingen,…

€ 25,00
Live Paranomaleavond

Live Paranomaleavond

We gaan op de donderdagavond live demonstratie geven van Paranormale gaven De bedoeling meerdere paragnosten te vragen,…

€ 10,00
paranormale-en-spirituele-consulten

paranormale-en-spirituele-consulten

Je kan bij ons een Paranormaal en spiritueel consult nemen met Fotometrie en psychometrie. Vragen stellen e.d Martin Doornbos…

€ 50,00
healing

healing

Tijdens een healing sessie wordt gebruik gemaakt van verschillende healings technieken, Dendera Healing, Magnetiseren en…

€ 50,00
dendera-massage

dendera-massage

Tijdens de kennis making massage behandeling word alleen de rug de benen en de voeten gemasseerd en duurt 60 minuten Een…

€ 25,00
life-chat-sessie

life-chat-sessie

Je kan nu een live-life chat sessie nemen, met consulten op paranormaal gebied. Live video chat via skype, zoom of Jitsi…

€ 25,00
spirituele-en-zakelijke-life-coaching-per-maand

spirituele-en-zakelijke-life-coaching-per-maand

Doorlopende begeleiding op persoonlijke basis met 2 uur aan gesprekken, of met 4 uur gesprekken per maand, met begeleiding…

€ 300,00
spirtuele-en-zakelijke-coaching-traject-van-10-sessies

spirtuele-en-zakelijke-coaching-traject-van-10-sessies

Naast de sessies kan je altijd contact op nemen via de telefoon, chat of mail, dit is in de prijs inbegrepen. Tijdens een…

€ 1 200,00
spirituele-zakelijke-coaching-sessie

spirituele-zakelijke-coaching-sessie

Tijdens een coaching sessie gaan we kijken en je helpen op jouw levenspad, jouw onderneming / praktijk en hoe we die succesvoller…

€ 150,00

Spiritueel Centrum Paraspirit
Aert van Nesstraat 1-O (Kamer O op 3e verdieping) Capelle West, 2901 BH Capelle aan den IJssel
telefoon 010 70 70 008  Mobiel (+WhatsApp) centrum 06 36 01 50 53
In een kantoor gebouw, boven de fitness, ingang op nummer 1. Als de deur dicht is, bel bij de brievenbussen,
We houden ons aan alle wettelijke regels en richtlijnen
Copyright © 1983-2021. All Rights Reserved, By Stichting Point of Light KvK Rotterdam 41133910
We gebruiken alleen cookies die functioneel zijn, niet voor tracking of reclame, we verkopen geen gegevens aan anderen
We zijn trots op alles wat wij sinds 1991 alle maal gedaan hebben op spiritueel gebied, daarom staan op onze site foto's van onze activiteiten vanaf 1993,
van de verschillende locaties waar we geweest zijn en nu zijn
We gebruiken ook open source afbeeldingen o.a van unsplash.com