Relatiekoorden of energie banden

Als een relatie heb ontstaan er koorden, relatiekoorden.  Als de relatie voor bij is kan het zijn dat een van de partners, die niet wil loslaten, je zo gevangen houd. Er blijf energie door deze banden of koorden stromen, dit kan je veel energie kosten. Deze koorden zijn met een bepaalde techniek door ons door te snijden zodat je er vrij van komt. Er kunnen zelf koorden ontstaan tijdens een korte ontmoeting.

Koorden naar de kindertijd


Kan je nog een periode in jouw jeugd herinneren, waarin je volledig onbevangen de wereld in keek? Vrij van verwachtingen van anderen en nog niet door jouw ouders een bepaalde kant op geduwd. Wat heerlijk zou het zijn om steeds zo door het leven te dansen! De realiteit is anders. Hoe goed jouw ouders het ook bedoelden, ze hebben je ook niet volledig gezien, gehoord of aangevoeld.

Dit is onvermijdelijk, maar soms enorm pijnlijk. De natuurlijke reactie van een mens, hoe klein je ook bent, is een ‘freeze’ houding aannemen. Je verstilt, versteent en verschuilt je achter een muur. Jouw verdediging tegen de onveiligheid die je ervaart. We noemen dit gekwetst-innerlijkkind; jouw essentiële energie raakt in een bevroren toestand op een bepaalde leeftijd en groeit emotioneel niet meer mee. We kunnen dit bevrijden en helen.

Terugkerende reactiepatronen

Uiteraard groei jij verder op en wordt je ouder & wijzer. Alleen de pijn, bijvoorbeeld toen je op 6 jarige leeftijd de ruw de mond is gesnoerd, blijft. Je hebt er reactiepatronen op ontwikkeld, naar de buitenwereld, die variëren van terug kruipen in jezelf tot van je af bijten. Beschermingsmechanismen die je wellicht lijken te helpen, maar op lange termijn jouw ware zelf ontkrachten.

Die je weghalen uit die toestand van kinderlijke puurheid en onschuld. Een deel van jou heeft zich door een beladen emotie, zoals verdriet of machteloosheid, niet verder ontwikkeld. Terwijl je als volwassene misschien prima kunt functioneren, duikt dit gekwetst-innerlijk kind in situaties waarin die bewuste emotie wordt getriggerd opnieuw op.

Koorden naar ouders en familie

De emotie van verdriet kan zich bijvoorbeeld hebben vastgezet op het 4e chakra (“Ik ben op mijn ziel getrapt, mijn hart is fijn geknepen”), maar ook/en op het 3e chakra (“Ik heb mijn autoriteit verloren, ik ben de situatie niet de baas, ik maak geen indruk”) Je kan als kind negatieven seksuele ervaringen gehad hebben en gaat je 2e chakra op slot gezet hebben. Soms zijn kinderen getuige van gesprekken met volwassenen over seks, soms zijn deze negatief en zij kunnen dan een negatief beeld van seks krijgen.

Je bent verbonden met degene die de pijn heeft veroorzaakt. Dat kan jouw vader / moeder geweest zijn, die hun eigen emoties ook niet onder controle had, toen hij zelf jong was. Door een karaktertrek, maar misschien ook wel aangejaagd door zijn vader / moeder, jouw opa / oma. Opa, die bijvoorbeeld door de oorlog heeft geleerd zijn autoriteit te laten gelden.

Koorden naar vorige generaties uit de familie tijdlijn

Een koord kan nog veel verder teruggaan in de tijd. Uitkomen bij een generatie die niet meer op foto’s in de familie waarneembaar is of uit verhalen naar voren komt. Maar wel degelijk nog steeds doorwerkt in jouw leven. Het kan zich herhalen van generatie tot generatie totdat iemand zich bewust wordt van het patroon en op zoek gaat naar de oorsprong.

Veelal ligt er een familiethema aan ten grondslag, waar een ieder op zijn eigen manier mee in contact is. Het koord strekt zich dan uit van chakra naar aura tot ver buiten de aura. Bijvoorbeeld een thema rondom hartenergie (kilte) dat in de vrouwelijke lijn via moeder voorkomt. Levensthema’s kunnen echter ook in beide lijnen (moeder en vader) actief zijn, met net een ander accent of nuance.

Koorden uit het verleden, andere incarnaties


Je kan uit vorige leven banden / koorden hebben met andere mensen

Soms komt je iemand tegen uit een ander leven en je voelt, jou ken ik. Soms was het contact toen positief, soms helaas negatief, soms is het karma en moet je nog iets met elkaar uitwerken

Regressie brengt de koorden in beeld

Dit allemaal is grotendeels onbewust! De vraag is dan ook, hoe kom je erachter dat dit bij jou en/of in jouw familie speelt?. Een belangrijke indicator is dat het probleem met bijbehorende emotie zich regelmatig (in verschillende varianten) voordoet in jouw leven. Je mateloos verbaast of ergert aan het feit dat je er steeds weer in wordt meegesleurd.

Wat nu te doen? Er ten eerste niet voor weglopen of projecteren op een ander. Die vreselijke ex die je weer dwars zit.. Je kunt de lijnen/koorden in beeld laten brengen door een regressie / reading. In een regressie wordt jouw energie ‘gelezen’ en vertaald in woorden. De film van jouw leven wordt teruggespoeld naar het juiste fragment. Wat is de kern van de pijn, verbonden met welke chakra’s en koorden? We werken met de wet van “oorzaak en gevolg” Alles wat een gevolg is heeft een oorzaak, door naar de keten te kijken, komt men bij de eerste oorzaak, deze kunnen we behandelen, oplossen en de banden door snijden.

Healing zorgt voor doorstroming

Daarna is het tijd voor healing. Een healing werkt door alle blokkades en blokkerende banden op te lossen. In dit geval gaat er energie naar precies die plek in jouw lichaam waar de energie uit de koorden zich heeft vastgezet. Deze Healing heeft niets te maken met het bestrijden van het symptoom, maar het oplossen er van. Je zal merken dat je meer energie overhoud omdat er minder naar de ander gaat.

Zo kan begrip en inzicht ontstaan voor jouw reactiepatroon. En/of healing, waardoor ruimte wordt gecreëerd om te helen. Het gevolg is ontspanning en herstel. Ben je ook nieuwsgierig naar jouw koorden-netwerk? Neem dan contact met ons op, we kunnen je op weg helpen. Wij kunnen de koorden verbreken